cultura

La Draga, més excavacions

Ahir va començar al jaciment neolític de la Draga de Banyoles una nova campanya d'excavacions arqueològiques, que durarà fins a primers d'agost. L'objectiu d'aquests treballs és completar la recerca en el sector del poblat que es va començar a excavar el 2010. També està previst fer prospeccions a l'interior de l'estany.

La campanya la coordina en Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles (el centre museístic on es dipositen i s'exhibeixen bona part de les troballes de la Draga) i hi participen el Consell Superior d'Investigacions Científiques, la Universitat Autònoma (UAB) i el MAC. La Generalitat i l'Ajuntament de Banyoles ajuden a finançar-la. Al llarg d'aquestes setmanes hi treballaran sobretot estudiants del grau d'arqueologia de la UAB, però també d'altres universitats europees.

Descobert arran de les obres dels Jocs Olímpics del 1992, aquest jaciment està considerat dels més importants del continent i és l'únic de la Península de caire lacustre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.