cultura

Palmarès arquitectònic

La comissaria de la policia local de Salt, la Casa Porxo de Santa Pau i la rehabilitació de la Marfà de Girona, premis d'arquitectura de les comarques gironines 2012

La comissaria de policia local de Salt, obra dels arquitectes Sergi Serrat i Josep Ferrando; la Casa Porxo de Santa Pau, de Bet Capdeferro i Ramon Bosch, i la rehabilitació de l'antiga fàbrica de Can Marfà de Girona com a equipament cultural, a càrrec de Pere Joan Ravetllat, Carme Ribas i Olga Schmid, han estat els tres projectes guardonats en la 15a edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques Gironines, que es van lliurar ahir al vespre a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a Girona. En aquesta edició s'han presentat un total de 81 propostes, de les quals 30 han estat seleccionades i es poden veure a l'exposició que es va inaugurar també ahir a l'edifici col·legial de la Pia Almoina. A més, amb motiu del quinzè aniversari d'aquests guardons, s'ha incorporat a la mostra una recopilació dels més de 390 projectes que han estat seleccionats durant aquests tres lustres de premis, juntament amb un text en què es reflexiona sobre el pòsit de tot aquest treball. Els comissaris de l'exposició són els arquitectes Lluís Rodeja i Lídia Parada, premiats en l'edició de l'any passat.

El palmarès d'aquest any inclou també, a més de cinc mencions especials, el premi Jurat de la Cultura, que s'ha lliurat a la coberta fotovoltaica de Figueres, de Rafael de Cáceres i Xavier de Cáceres, i aquest any s'ha creat el premi Jurat de la Indústria, que decideixen persones vinculades al món empresarial i de la recerca. El nou premi s'estrena amb la casa Liliya de Calonge, de Fuses Viader Arquitectes i Montserrat Nogués (arquitectura interior).

En aquesta edició dels premis ha tingut un paper protagonista l'obra pública, amb edificis d'equipaments municipals i edificis culturals i de serveis, així com també les intervencions a l'espai públic, però també han estat representats en aquests guardons els habitatges col·lectius i unifamiliars i les intervencions efímeres, com les realitzades en alguns patis de Girona, Temps de Flors 2011.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Torre modernista Mossèn Tor celebra el seu centenari

CAMPDEVÀNOL
girona

Carolina Maria de Jesús: la veu de les ‘faveles’ al Pepe Sales

girona
música

Júlia Ensesa, sola i sense por

girona
música

Adrià Puntí canta a la Cellera durant gairebé tres hores, a l’escenari i entre el públic

la cellera de ter
llibres

Harari radiografia el poder de la informació i la IA

barcelona
art

Francesc Domingo, l’artista bandejat per no ser burgès i per defensar Catalunya

barcelona
ARTS EN VIU

El Molino insisteix a oferir sopar i copes, ara, amb música en directe

BARCELONA
Montse Frisach
Periodista i crítica d’art

“L’art català no s’ha venut suficientment bé al món”

Barcelona
cinema

‘Polvo serán’ de Carlos Marqués-Marcet, premiada al Festival de Toronto

Barcelona