cultura

L'alumnat de l'Escola d'Adults retrata Silla a l'oli

L'exposició anual que recull el treball fet durant tot el curs estarà oberta fins al proper cap de setmana

Any rere any, l'Escola d'Adults de Silla obri les portes a principis del mes de juny per mostrar al veïnat tot allò fet al llarg del curs. Aquest 2011-2012 ha donat espai a dos temes a tractar pels alumnes de Rosa Viguer, professora d'art. El primer ha sigut un homenatge als pintors de finals del segle XIX i principis del segle XX, i el segon la plasmació amb pinzellades d'imatges de Silla, dels seus carrers i cases més peculiars, de llocs que han anat canviant amb el temps i que encara es conserven gràcies a la fotografia.

La inauguració va tindre lloc ahir vora les set de la vesprada al polèmic “multifuncional”, amb la presència de l'alcalde del municipi, Serafín Simeón. Enguany és ja el quart any consecutiu que les classes s'imparteixen en aquest edifici pel que l'exposició també ha sigut a les instal·lacions. Les dos sales en les quals es reparteixen els quadres, al voltant de quaranta cinc, estan, com sempre, decorades pels mateixos alumnes amb diferents treballs manuals. Cadascuna d'elles alberga una de les temàtiques. En la primera, els alumnes fet seues obres de grans artistes com Sorolla, Cézanne, Renoir, Matisse i Hopper, entre d'altres. La característica més significativa és el contrast entre les tonalitats més obscures i els xicotets (o grans) detalls en colors vius. En la segona sala que es pot visitar, el poble de Silla és el protagonista. Les tècniques emprades en aquest cas són variades, des de el tradicional oli fins a l'aquarel·la o el carbonet. Es ací on, molts dels visitants presents al dia inaugural, s'han sentit identificats. Carrers coneguts, noms de xicotets negocis o adaptacions de fotografies amb dècades d'antiguitat pengen de les parets per mostrar-nos una nova visió de la localitat valenciana.

Un dia important per als que duen treballant i gaudint durant tot l'any entre llenços, un dia especialment calorós al més de juny on les cares alegres i els colors han sigut els protagonistes. Amb tot això, el proper dilluns es tornaran a obrir les portes de l'edifici multifuncional per tal de mostrar el treball de tots els grups de pintura de l'Escola d'Adults del poble, i tancar així, definitivament, la temporada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.