cultura

Ràfol de Salem acull la Diada de la Música de la Vall d'Albaida

Més de 1.200 persones desfilen pels carrers del poble

Un total de 35 formacions participen en la trobada comarcal

Els carrers del Ràfol de Salem van acollir 35 bandes arribades de tota la comarca per participar en la 22ª Diada Musical de la Vall d'Albaida celebrada el dissabte 16 de juny. En total, més de 1.200 persones prengueren part «d'una de les trobades més nombroses de les que duem a terme al llarg de l'any», segons Filiberto Tortosa, president de la Mancomunitat, «puix pràcticament tots els municipis, per menuts que siguen, tenen en la seua societat musical un referent cultural imprescindible».

La Unió Musical i l'Ajuntament del Ràfol de Salem van ser els encarregats de l'organització en una vesprada calorosa que no va impedir que pràcticament tots els veïns eixiren a vore un acte que «per primera vegada arribava al nostre poble», en paraules de l'alcaldessa, Carolina Mengual, que es mostrava «agraïda a totes les persones que han fet possible la realització d'esta Diada i, especialment, a totes les bandes de música per la seua participació».

La cita va comptar amb la presència de la subsecretària general de Governació, Juana María Forés, i de la directora general d'Acció social i Majors, Pilar Albert. Igualment, acudiren al Ràfol de Salem el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d'Albaida, Filiberto Tortosa, i el conseller de Cultura, Julià Engo, així com alcaldes i regidors de totes les poblacions participants. Al seu torn, la Federació de societats musicals va estar representada pels presidents provincial, Salvador Benavent, i comarcal, Juan Cháfer.

Per a Julià Engo, «la successió de totes les bandes presents al Ràfol de Salem ens va permetre als espectadors conèixer la riquesa i la diversitat de propostes musicals existents a la Vall d'Albaida». Així, el conseller de Cultura emfatitzava que «vam poder veure interpretacions de pasdobles de totes les èpoques a càrrec de societats centenàries i d'altres de recent creació formades per músics de totes les edats». A més, Engo renovava «el suport institucional i econòmic que des de l'Àrea de Cultura de la Mancomunitat donem a les formacions musicals i apostem per la seua declaració com a béns d'interés cultural».

Al seu torn, Filiberto Tortosa destacava «la implicació de les diferents societats per seguir una tradició de més de vint anys ja que tan sols van haver-hi tres absències i eren justificades; circumstància que demostra l'interés de totes elles per recórrer cada any els carrers d'una de les nostres poblacions». El president de l'entitat comarcal també mostrava el seu reconeixement a la Unió musical del Ràfol de Salem i el seu consistori pel bon desenvolupament de l'acte perquè durant unes hores la localitat va duplicar els seus habitants amb un gran ambient amenitzat amb els millors sons de la Vall d'Albaida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.