cultura

Recordant Coll i Bardolet

L'Ajuntament de Campdevànol ha presentat la Comissió Coll i Bardolet, que impulsa les activitats per commemorar durant tot l'any el centenari del naixement del pintor i Fill Predilecte Josep Coll i Bardolet, del qual el poble té una important pinacoteca. La comissió està formada per persones que han estat vinculades a entitats culturals i regidories de Cultura del municipi. L'alcalde, Joan Manso, ha agraït la participació, les idees i propostes que han sorgit durant les reunions de treball. L'acte d'inauguració oficial es va fer ahir amb la presentació d'un punt de llibre, però els actes més importants seran per la Festa Major La Gala de Campdevànol, al setembre. La clausura es farà el 7 de novembre, coincidint amb el dia del naixement. L'exalcaldessa i membre de la comissió Montse Pujol ha destacat que Coll i Bardolet era una persona “encantadora”, i la neboda del pintor, Olga Coll, ha agraït el reconeixement que se li fa. Entre altres, se celebrarà un concert, l'espectacle El comte Arnau, de la Marboleny, una exposició temporal d'obra de l'homenatjat, el desè concurs de pintura ràpida que du el seu nom i un piromusical.

A Valldemossa, on el pintor va viure 60 anys, també es duran a terme una trentena d'actes. De fet, el Consell de Mallorca ha declarat l'any 2012 Any Coll i Bardolet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.