Altres

La gran festa digital

El 4t Festival d'Art Digital i Electrònica, el Fade, omple aquesta setmana la Cellera de Ter de propostes creatives, lúdiques i formatives sobre l'art del segle XXI

El Fade inclou cursos i tallers, una xerrada d'Arcadi Oliveres i instal·lacions multimèdia
Don Simón y Telefunken, Radical Animal Beat i Shuco tocaran dissabte en el festival

La 4a edició del Festival d'Art Digital i Electrònica de la Cellera de Ter, el Fade, es va posar ahir en marxa i allargarà la seva programació fins dissabte, quan tindrà lloc la jornada central del festival, amb instal·lacions multimèdia a Ca les Germanes, tallers i experiments oberts a tothom a la placeta, i les actuacions de Don Simón y Telefunken, Radical Animal Beat i Shuco, entre altres propostes sonores i visuals que començaran al pati de Ca les Germanes i acabaran, ja ben entrada la matinada de diumenge, al polígon industrial. A més, tot el que programa el Fade és gratuït.

Organitzat amb bones dosis de voluntariat per l'associació cultural Elèctric i amb “una gran implicació dels artistes, sense la qual el festival no seria possible”, segons subratllen els seus responsables, el Fade ha ampliat aquest any el seu àmbit d'actuació a la formació. Entre altres propostes, s'han organitzat un taller per utilitzar el llenguatge de programació Matlab en aplicacions artístiques, i un altre de tècniques manuals de mapping. Aquestes activitats s'han portat a terme a l'Escola d'Art del Pasteral (Labedap). També han fet pràctiques amb el mapping els nens del casal d'estiu i els avis del casal, i l'artista Quim Corominas ha proposat fins i tot un mapping de paper.

Ahir al vespre el festival es va posar en marxa amb una xerrada de Marc Barnada sobre les possibles aplicacions de la visió artificial, i avui també tindrà lloc a la placeta una conferència del professor de la UdG Miquel Duran, titulada De la màgia dels mosaics als jocs quàntics (21.30 h). Demà, als mateixos lloc i hora, s'hi projectarà la pel·lícula La Cellera, el campanar i la figuera, una pel·lícula rodada el 1978 per Enric Guasch amb gent del poble. La presentació serà a càrrec de Lluís Llagostera. Dijous, Energy Control hi portarà a terme una sessió titulada Anàlisi de drogues legals i il·legals i el seu ús en l'àmbit de l'oci, i divendres l'economista i activista social Arcadi Oliveres visitarà la Cellera per “parlar de la crisi, els seus culpables i les seves repercussions socials”. A continuació, s'hi projectarà Un ram de flors vermelles, un reportatge de Joan Rius sobre les persones sense sostre de Girona.

Pràctiques de discjòquei

També divendres, a partir de 2/4 de 12 de la nit, començarà la música al polígon industrial, amb DJ Loop Dog, DJ Elèktrik, els alumnes del curs de discjòquei organitzat pel Fade en col·laboració amb la Casa de la Música La Mirona, i videojòquei del festival.

El dia gran del Fade serà dissabte. De les 10 del matí a 2/4 d'11 de la nit, hi haurà diverses instal·lacions multimèdia a Ca les Germanes, que es podran entendre millor amb les visites guiades que hi ha previstes a les 10 del matí, les 12 del migdia i les 5 de la tarda. Xavi Lloses, per exemple, hi presentarà Música entre barres, un projecte en què converteix els codis de barres de productes de supermercat en música, i a La Deu Àlex Posada crea la il·lusió de veure gotes d'aigua suspeses a l'aire. També hi mostraran els seus treballs els Luthiers Drapaires, Blinca i Elena Frita (Fantasmes), Montserrat Moliner (Trompe l'oeil), etc. A la placeta, hi haurà un taller de stop motion, un “cafè filosòfic sobre les repercussions sociològiques de la física quàntica”, jocs òptics i un taller de calidoscopis, i també un viatge a l'estratosfera: s'enlairarà un globus d'heli equipat amb una càmera digital i se'n farà un seguiment . Al vespre, hi actuaran els sorprenents Don Simón y Telefunken (19.30 h) i, a partir de les 22 h, es podran veure a la placeta i la plaça de la Vila els mappings creats pels alumnes del curs, els nens, els avis i Corominas; hi haurà una impressionant instal·lació reactiva de globus d'heli il·luminats amb LED RGB, i tindran lloc les actuacions de Radical Animal Beat, Shuco i Xavi Lloses, que a Despertaferro tocata proposa un “concert nocturn per a quatre campanes i els seus reflexos”. A la matinada seguirà la música al polígon, amb DJ Maiu i Discontinu DJ.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.