La Casa Cantonera d'Algemesí acull la presentació d'un llibre
Un nombrós públic interessat ha participat de l'activitat originada arran la publicació de “Karicies.com” de Rosa Sanchis
La Casa Cantonera va acollir la presentació de Karicies.com. Però aquest llibre no anava de sexe?, una recopilació publicada per Edicions96 d'entrades i comentaris al voltant de l'educació afectivosexual publicades al bloc “Karicies.blogspot.com”, de la professora de l'IES Isabel de Villena, Rosa Sanchis.
Aquest bloc va guanyar el premi Soler i Godes d'Experiències Pedagògiques a l'Escola, l'any 2010, tot i que l'autora, professora de Valencià: llengua i literatura, fa més de quinze anys que treballa la sexualitat amb el seu alumnat de Secundària i Batxillerat. Amb Tot per amor? Una experiència educativa contra la violència a la dona, va guanyar el Premi Rosa Sensat de Pedagogia 2006 i, amb aquest bloc abans esmentat, ha iniciat una nova línia de treball en educació afectiva i sexual, a la qual incorpora textos i llenguatges propers a la cultura popular adolescent: cançons, sèries, pel·lícules, esdeveniments de les xarxes socials, etc.
El llibre està subdividit en cinc apartats temàtics sobre els quals tracten les diferents entrades al bloc, així com els comentaris dels i les alumnes: educació, prevenció, amor, xics i xiques.
A la presentació hi van participar, a més de l'autora, Anna Oliver, de l'agrupació Dones Juristes d'Alzira, així com també Hèctor Casero i Marta Moreno, ambdós antics alumnes, que van elogiar la tasca feta per la professora, que ha aconseguit tractar els temes afectivosexuals de manera transversal a l'assignatura, mitjançant l'anàlisi de notícies i articles als quals apareixien temes com ara la discriminació, la igualtat o la identitat sexual, entre d'altres.
L'autora, per la seua banda, defensa que hi ha una gran carència del tractament d'aquests temes al sistema educatiu i una gran desinformació entre els adolescents; aquest és el motiu principal pel qual ha decidit integrar-lo al seu currículum i el motiu pel qual els seus alumnes n'estan tan agraïts i hi participen activament al bloc.
Tot plegat una experiència d'aula que demostra que, en temes d'igualtat sexual encara hi ha moltíssima feina per fer i que el tractament d'aquests a les aules, sempre des del respecte, l'educació i la professionalitat és tan necessari com urgent.