La Ruta del Cister manté el cicle de concerts d'estiu al marge de la crisi

La marca turística Ruta del Cister manté el cicle de concerts que programa cada estiu. En un primer moment, la crisi econòmica va fer replantejar-lo, però l'organització no s'ha atemorit, i més quan tot indica que el turisme català es quedarà «a casa», segons apunta la coordinadora de la Ruta, Ermínia Martí. La cinquena edició del cicle, que manté els preus de fa dos anys, presenta un total de set concerts que se celebraran als monestirs cistercencs de Santes Creus (Alt Camp), Poblet (Conca de Barberà) i Vallbona de les Monges (Urgell). El pianista brasiler Benjamin Taubkim obrirà el cicle el 18 de juliol. El cartell inclou des de lírica a grups populars com ara 'Menaix a Truà' i 'La Vella Dixieland'.

Aglutinar estils musicals diferents, mantenir els preus i limitar l'aforament per garantir la qualitat i òptima estada de l'espectador són les premisses sobre les quals pivota aquest cicle de concerts, que cada any atrau unes 2.000 persones. Al monestir de Santes Creus hi haurà un màxim de 500 butaques, i unes 250 als monestirs de Vallbona i Poblet.

Precisament, el monestir de Poblet acull el concert inaugural, que anirà a càrrec del pianista brasiler Benjamin Taubkim. El pròxim concert serà el de 'La Vella Dixieland', acompanyada d'Esther Ovejero, el dissabte següent, 25 de juliol, al monestir de Santes Creus. Del jazz i swing d'aquesta banda es passarà a l'estil líric de tres habituals del Liceu de Barcelona.

La soprano Mariluz Martínez-Farias, el tenor Graham Lister i el pianista Manuel Ruiz oferiran un recital amb fragments de grans òperes a Vallbona de les Monges, el dia 1 d'agost. El 8 d'agost, el monestir de Santes Creus acollirà el tradicional concert de gospel, un estil que mai ha fallat en aquest cicle, i que enguany portarà la formació francesa 'Gospel Soul'.

'Menaix a Truà' actuaran també a Santes Creus, el dia 15 d'agost. La música lírica tornarà a ser la protagonista del penúltim concert, el 16 d'agost al convent de Sant Bartomeu de Bellpuig, amb la formació 'Sons & Sons'. El setè i darrer concert que tancarà el cicle anirà a càrrec de 'Joan Pau Cumellas Quartet', el dia 22 d'agost a Vallbona de les Monges.

Aquest cicle l'organitzen els consells comarcals de les tres comarques que integren la Ruta del Cister, i el Museu d'Història de Catalunya com a ens gestor del monestir de Santes Creus i del convent de Sant Bartomeu, amb la implicació dels monestirs de Poblet i Vallbona. Enguany, a més, és especial per a la marca, ja que es compleixen vint anys de la seva creació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.