cultura

música

El Gastromusical es reinventa i convida altres cuiners a El Molí de l'Escala

De l'1 al 28 d'agost actuaran al restaurant del cuiner Jordi Jacas els artistes Maïa Vidal, Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien, Cris Juanico, Salao i Santi Balmes

Els sopars amenitzats amb música, òbviament, no són cap novetat. Fa uns set anys, el jove xef Jordi Jacas es va empescar una nova fórmula que anava més enllà, es tractava de lligar el discurs gastronòmic amb l'artístic. Aleshores va idear el cicle Gastromusical, que celebra cada any al seu restaurant, l'acollidor El Molí de l'Escala, en una època en què el concepte maridatge no era gaire vigent. El mateix Jacas, que va trobar el 2008 la complicitat d'Alter Sinergies, amb Francesc Viladiu com a director artístic, es feia càrrec amb gran encert, fins aquesta edició, d'establir el diàleg necessari amb els artistes, des de l'àmbit gastronòmic. Ahir, Jacas va anunciar que el Gastromusical es reinventava, i obria la porta a d'altres cuiners: “Els cuiners seleccionats són fanàtics de la música, si no, no ho podrien fer –va dir Jacas–, i tots van dir de seguida que hi participaven.” Montse Estruch (El Cingle, a Vacarisses) és el paradigma de cuinera i empresària; Quim Casellas (Casamar, a Llafranc) és el cuiner de moda i acaba d'obtenir una estrella Michelin; Marc Gascons (Els Tinars, a Llagostera) pertany al col·lectiu Joves Cuiners i ja té l'estrella des del 2008, igual que els germans Torres (Dos Cielos, a Barcelona). Tots ells i Jacas dialogaran amb els artistes.

Francesc Viladiu es va encarregar de presentar la part musical. Obrirà el cicle la cantautora Maïa Vidal (1 d'agost, cuina Montse Estruch), tan difícil de catalogar com Camille, perquè acumula influències d'una varietat d'estils infinita. Vidal, que només ha publicat un disc (God is my bike, 2010), és una de les apostes del cicle, que mira de descobrir al públic nous artistes d'una gran qualitat que, per diverses circumstàncies, són poc coneguts. La presència al programa del cantaor José Antonio Martín, Salao (21 d'agost, cuina Marc Gascons), que actuarà acompanyat de José Andrés, respon també a aquest criteri. Salao és una de les revelacions del flamenc a Catalunya. Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien actuaran a El Molí de l'Escala (8 d'agost, cuina Quim Casellas), en un format que els afavoreix especialment –sempre els afavoreix la proximitat–, i que potencia el seu directe. L'amfitrió, Jordi Jacas, cuinarà entrant en diàleg amb Cris Juanico (15 d'agost), la música del qual, tal com va explicar, el remet “al mar”. El darrer capítol del cicle el protagonitzarà Santi Balmes (28 d'agost, cuinen els germans Torres), un dels pilars de Love of Lesbian.

El cicle es completa amb dues exposicions del dissenyador i comunicador gràfic i instagramer de referència Julio Estrela, lleidatà instal·lat a Girona. N'hi haurà una de fixa, al Grids (1a planta) i una altra d'instantània, és a dir, durant la vetllada Estrela compondrà les imatges que tot seguit es projectaran a la sala. S'afegeixen, en l'apartat del patrocini, Infiniti i, sobretot, Estrella Damm. L'arribada als concerts és a les 9, el sopar, a 2/4 de 10 i el concert, a les 11. El preu del paquet complet (sopar + concert) és de 65 euros, i si només s'assisteix al concert, de 15 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.