cultura

L'escriptora Marta Sanz diu a la UJI que els autors són menys lliures del que creuen

Sanz ha fet referència a l'actual moment de la crítica literària i ha destacat que no totes les lectures valguen el mateix

L'escriptora madrilenya Marta Sanz Pastor ha estat l'encarregada d'impartir l'última xerrada que portava per títol “Per què no vaig triar escriure novel·la negra: l'escriptor enfront del camp cultural” dins del curs d'estiu de la Universitat Jaume I “Instantànies. Accessos indirectes a la cultura contemporània” codirigit per Paloma Palau del departament d'Educació i Lorenza Barboni, directora de l'EACC.

L'autora de novel·les com Black, black, black i Un buen detective no se casa jamás ha esmicolat la seua visió del camp cultural contemporani i ha explicat que “els escriptors som menys lliures del que creiem perquè les opcions estan condicionades en major o menor mesura, per les coordenades d'un camp cultural, d'un discurs hegemònic i d'una ideologia invisible enfront dels quals es pot ser més o menys contestatari o assertiu”.

Sanz ha fet referència a l'actual moment de la crítica literària perquè moltes vegades ha estat al servei d'algú, per això destaca que no creu que totes les lectures valguen el mateix, encara que pensa que “hi ha crítics que poden llegir millor un llibre que un altre”.

En la seua intervenció ha realitzat un recorregut per les novel·les que ha anat escrivint des dels seus començaments explicant el per què de cadascuna d'elles.

El curs ha estat clausurat posteriorment pel vicerector de Cultura i Extensió Universitària de l'UJI, Wenceslao Rambla, qui ha agraït l'interès als participants per la temàtica multidisciplinària que s'ha impartit durant els tres dies del curs, a més de destacar la importància de la cultura com a exponent de la societat actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.