cultura

cinema

El Festival de Curts Mas Sorrer celebra la setena edició

El festival, que tindrà lloc del 27 al 29 de juliol, amplia a 700 gandules per poder disfrutar dels 32 curts a concurs

El Festival Internacional de Curtmetratges Mas Sorrer celebra enguany la setena edició consolidat com un dels principals aparadors del panorama audiovisual a les comarques gironines. Ho ha fet, com bé recordaven els seus principals impulsors, Andrew Tarbet i Gerard Argemí, codirectors del festival, oferint edició rere edició una selecció de les obres que es projecten marcades per la“qualitat”, la “varietat” i, sobretot, “per fer-ho en un lloc tan especial com és el Mas Sorrer, envoltat de gira-sols i arbres sota el cel estrellat”.

I així, un any més, el festival, que se celebra a Gualta des d'aquest divendres i al llarg de tot el cap de setmana, projectarà al llarg de tres nits (12 euros una sessió; 25 euros les tres) 32 curts de 14 països i 8 idiomes diferents. Destaca d'aquesta selecció (en total s'hi van presentar 800 treballs), els 6 curts de producció catalana que demostren, tal com va remarcar Tarbet, que “el nivell de qualitat de l'audiovisual d'aquí és des de fa uns anys a l'altura de l'internacional”. Entre d'altres, es projectaran Barco pirata, Goya al millor curtmetratge, i Ahora no puedo, guardonat amb el premi Gaudí en la mateixa categoria. També, com a acte paral·lel, es presentarà dissabte el curt Mutis.

L'entrega de premis tindrà lloc diumenge, dia 29, amb quatre categories diferents: millor curtmetratge, millor curtmetratge català, millor interpretació i el premi especial del públic. Pel que fa al jurat, destaca la presència del director Roger Gual (Smoking room, Remake i, pendent d'estrenar-se, Menú degustació) i Antxón Gómez. Un tercer membre s'incorporarà a darrera hora, arran de la baixa, al final, de l'actriu Elena Anaya.

Com cada any, un altre dels atractius d'aquest festival és la congregació de personalitats del món cinematogràfic i televisiu que hi assisteixen. Aquest any hi ha confirmada la presència, entre d'altres, de Fele Martínez, David Selvas, Laia Marull, Nora Navas, Julio Manrique, Marta Forné, Agustí Villaronga i Francesc Garrido.

Amb més previsió, i arran de l'èxit de les últimes edicions, el Mas Sorrer ha ampliat el nombre de gandules fins a les 700 actuals que hi haurà desplegades al camp de gira-sols. D'aquesta manera, més que mai, tot el públic assistent podrà confirmar el que resa el lema del festival: “veure cinema d'una altra manera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.