cultura

música

Casellas hi posa el sopar i Roig la música, avui a El Molí

La cantant de Sant Sadurní, acompanyada del seu grup L'Ombre de Ton Chien, i el cuiner del Casamar de Llafranc protagonitzen el segon capítol del Gastromusical d'El Molí de l'Escala

El Gastromusical de l'Escala viurà aquesta nit (21 h) el seu segon capítol de l'edició d'aquest any, que estrena fórmula, amb el sopar i el concert que oferiran el cuiner Quim Casellas i el grup Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien. Casellas, un dels valors ferms de la cuina catalana, que dirigeix el restaurant de l'hotel Casamar de Llafranc, el negoci familiar, es va formar, a més del negoci familiar, al Jean Luc Figueres de Barcelona, el Can Bosch de Cambrils i el Drolma de Barcelona, amb Fermí Puig. Casellas també ha treballat amb cuiners com Carles Gaig i Joan Roca. Per maridar la seva cuina amb la música del grup vilafranquí, Casellas ha pensat en un menú format per meló amb mojito, raffpatxo amb gelat d'oli d'oliva i neu de cogombre, caneló tebi de porro blanquejat amb escamarlà, colomí amb cuscús roig i fruits vermells, dràcula, cafè i petits fours. Tot això anirà acompanyat pels vins seleccionats pel sommelier Xavi Roig, de Cal Feru, que és el germà d'Anna Roig. Cal Feru és una botiga especialitzada en vins i caves de la terra, fundada el 1934 i que regeix la quarta generació de la família Roig.

Després de sopar (23 h) entraran en acció Anna Roig (veu), Carles Sanz (teclats), Magí Batalla (guitarra), Carles Munts (contrabaix) i Ricard Parera (bateria). Anna Roig i L'Ombre de Ton Chien és un dels grups més estimulants del panorama musical català. El maig del 2009 el grup, molt influenciat per la chanson francesa, ja que fins aleshores el seu repertori es nodria majoritàriament de versions d'aquest gènere, va presentar el seu primer disc, editat per Satélite K, que duia el nom de la formació i que inclou veritables perles, com ara Je t'aime –conté cançons en català i en francès–, Punt de creu, Trini Sánchez Mata, Robert et Viviane o Corro sota la pluja (premi Cerverí 2009 a la millor lletra de cançó). Ja amb aquell disc, amb lletres que són la majoria de la mateixa Anna Roig, el grup va agafar certa notorietat per la frescor de la seva proposta, uns videoclips que copsaven perfectament el seu llenguatge artístic, obra de la realitzadora Lyona, i una posada en escena amb elements teatralitzats que reforcen el seu directe, i més si aquest és amb la proximitat del d'avui. El 2011 la formació va publicar l'àlbum de la confirmació, Bigoti vermell (Satélite K), un pas més en la mateixa línia, amb cançons en francès i en català, amb què van rebre el premi Enderrock 2012 per votació popular al millor disc de cançó d'autor i al millor directe, i el premi ARC en la categoria de cançó d'autor. El concert d'avui és un dels darrers de la gira de promoció de Bigoti vermell, que encara no té determinada, però, una estació final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.