cultura

dansa

L'Ésdansa de les Preses acull sis grups estrangers

Són de l'Índia, Taiwan, l'Argentina, Armènia, la República dels Kabardins i dels Balkars i de Belize i actuaran els dies 25 i 26 d'agost

Els grups de l'Esbart Marboleny completen la programació

Grups de l'Índia, Taiwan, l'Argentina, Armènia, la República dels Kabardins i dels Balkars i Belize configuren la participació estrangera del festival Ésdansa de les Preses. Actuaran els dies 25 i 26 d'agost i també intervindran en les Nits Ésdansa de la Carpa Ésdansa, al Festacarrer i al Cafè del Festival. A més, tres companyies impartiran una classe en la nova programació de tallers de dansa tradicional per a adults, Ésdansa'T. En aquesta ocasió, hi haurà representació de Portugal, amb la companyia musical Aquí ha Baile. Tots els grups són inèdits al festival. A l'espectacle de Dansa Internacional d'Arrel Tradicional (dissabte 25, a les 22.00 h, Recinte Ésdansa) hi actuaran les companyies Danzas Argentinas, Balkària (de la República dels Kabardins i dels Balkars) i Shilpagya (l'Índia), a més de l'Esbart Marboleny, que oferirà un fragment del muntatge Comte Arnau. El grup argentí oferirà tangos i balls tradicionals del país i les danses dels esclaus negres de l'època colonial. El grup de Balkària presentarà danses típiques de la zona que és cruïlla de cultures. Els balladors de l'Índia estan considerats dels millors del país. Oferiran una selecció de coreografies que, en molts casos, tenen un origen mil·lenari i d'una gran riquesa cromàtica.

Al Dansajove (diumenge 26, 20.00 h, Recinte Ésdansa), hi actuaran el Ballet Folklòric de la Companyia Nacional de Dansa de Belize, Yuho (Taiwan) i Bert (Armènia). Marboleny Jove i Marboleny Escola, acompanyats pel grup musical Stukat del Bolet, completaran el cartell. El grup de Belize aportarà una mostra coreografies sensuals de la regió, el de l'illa de Formosa de Taiwan, les danses típiques de les tribus aborígens de la zona i Bert, danses tradicionals que són el resultat de la influència de moltes cultures.

LA XIFRA

6
grups folklòrics
estrangers són els que participen en l'edició de l'Ésdansa de les Preses de la setmana vinent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.