cultura

escultura

La creació de Tom Carr, en un llibre de Comanegra

Es presenta dissabte vinent al vespre al Museu de Cadaqués

L'editorial Comanegra presenta al Museu de Cadaqués (dissabte vinent a dos quarts de nou) el llibre Tom Carr: Visualització del pensament amagat, que és un catàleg raonat sobre les variacions del procés creatiu visual de l'artista nascut a Tarragona el 1956. El llibre inclou textos de la historiadora i exdirectora del Museu d'Art Modern de Ceret, Joséphine Matamoros, així com nombrosos exemples en forma de petits esbossos que ha realitzat ell mateix al llarg de dues dècades. L'artista utilitza pàgines doblegades com un acordió –les anomena leporel·los–, per visualitzar els seus pensaments mitjançant uns dibuixos que són part inherent del procés creatiu. Així, dibuixa individualment cada pàgina i, posteriorment, visualitza com un conjunt les vuit pàgines que constitueixen una sèrie. Al llibre, hi ha leporel·los de les seves obres Cripsis (Tarragona 2009), Agulla (Fundació Miró 1990), Engpass (Oberteuringen 2010) i Continuum (Sant Quirze del Vallès 2002).

Tom Carr viu i treballa a Sant Quirze del Vallès i a Barcelona. La seva obra inclou instal·lacions, escultura i també net.art. Un exemple dels seus treballs és la façana de l'església de Cadaqués. Té obra al MACBA, al MNCARS o, entre altres, a l'Steirisher Museum i a la Fundació La Caixa.

Comanegra és una editorial independent amb seu a Barcelona que té la vocació d'aportar propostes noves al lector en el camp de la difusió cultural, el lleure i el creixement personal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.