cultura

Restes neolítiques a l'aeroport de Reus

El Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus ha incorporat al seu fons una trentena de caixes amb materials arqueològics procedents de tres jaciments de l'entorn de la ciutat: dos d'època prehistòrica –un a tocar de l'aeroport i l'altre a la partida del Coll Blanc– i un de romà que es troba a l'Albiol.

Una primera valoració dels arqueòlegs revela la presència i l'activitat humana a l'època neolítica en tota la zona propera a l'aeroport de Reus i els voltants de la Canonja. Es tractaria de nuclis poblats estables que es dedicaven al conreu i la ramaderia. “Es confirma així la riquesa agrícola que des de temps prehistòrics té l'àrea de Reus”, sostenen els responsables de la troballa. Entre altres restes, s'hi han localitzat fons de cabana i sitges, a més de restes humanes, un fet que no es donava des de l'excavació del sepulcre de lloses del Brugar, duta a terme per Salvador Vilaseca l'any 1968 i que el prehistoriador va qualificar com a la troballa dels “primers reusencs”.

En el cas del jaciment del Coll Blanc, fins i tot s'ha trobat el crani d'un gos, “la qual cosa fa pensar en la pràctica habitual de la domesticació de gossos dels habitants neolítics”. Al mateix jaciment s'han trobat restes que evidencien l'existència d'un forn de ceràmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.