cultura

cinema

Roden un drama d'horror al pantà de Can Llop de Caldes

Una trentena de joves, dirigits per Xavier Miralles (‘Ocho'), roden amb voluntat professional un llargmetratge finançat a través de micromecenatge i que disposa del suport de famosos

Un grup d'amics d'acampada, un bosc i un pantà. Són tres elements característics dels films de terror que, de nou, serveixen com a punt de partida argumental d'una pel·lícula de gènere, la que aquests dies està filmant un equip d'una trentena de persones en localitzacions de Caldes de Malavella. Rodada per la productora independent Totem Producciones, es titula El árbol sin sombra i té la particularitat que s'ha finançat a través del micromecenatge de l'empresa Verkami.

Xavier Miralles (autor d'Ocho, un llargmetratge amateur que va tenir certa repercussió en circuits no comercials) n'és el director i la punta de llança d'un equip de 30 persones format majoritàriament per joves de poc més de la vintena d'anys, diplomats en comunicació audiovisual, fotografia, so i guió procedents de diverses escoles com ara l'ESCAC, la UAB, la UVIC i la UIC.

El rodatge està sent dur, reconeix el director, però està molt satisfet del suc que està traient de les 12 hores diàries que hi destinen, tant de les localitzacions –al voltant del pantà de Can Llop, prop de Sant Maurici, on s'inscriu el gros de l'acció–, del clima –“volíem llum i en tenim de sobres”– i del que estan aportant els intèrprets, procedents de diverses escoles, com ara l'Institut del Teatre. Entre aquests, destaquen Mima Riera (La nit que va morir Elvis), Paloma Alma, Albert Montes i la col·laboració especial de Ferran Terraza (25 kilates, REC).

Malgrat tots els elements apunten que es tracta d'un film de terror, Miralles subratlla que es tracta més d'un “drama d'horror ambientat als noranta que se centra més en les emocions humanes per poder tractar temes com ara l'amistat, la confiança, la maduresa i la innocència”. La principal referència, serien els films d'aquest estil que es roden actualment a França, la Gran Bretanya i els països nòrdics. “Més realistes i amb certa temàtica social”, afirma.

El rodatge va començar el 14 de juliol a la ciutat natal del director, Monistrol de Montserrat, i des del 13 d'agost fins a l'1 setembre gravaran a Caldes de Malavella. Després acabaran la filmació a Sabadell i a Barcelona.

Suport a la xarxa

La pel·lícula preveuen que estarà finalitzada l'any 2013, que serà quan es donarà a conèixer amb projeccions, festivals i altres plataformes que permetin la seva difusió. Per ara, han aconseguit el suport de molts els professionals del sector per tal de tirar endavant el projecte com ara José Corbacho, El Gran Wyoming i Roger Pera.

Per amor al (setè) art

Com que es tracta d'una producció low cost en què cap membre de l'equip ni dels actors cobrarà, sinó que faran la seva feina per amor a l'art (el setè, en aquest cas), és molt ben rebuda la col·laboració de tota mena, des dels micromecenes (que han acabat aportant uns 6.000 euros) a patrocinadors aportant diversos productes. Pel que fa a Caldes de Malavella, l'equip de producció agraeix les facilitats que han donat, entre altres, el propietari del pantà de Can Llop Francesc Sayols, l'associació ADK amb seu a l'ermita de Sant Maurici, les fleques Vera i Petit Fornet i el mateix Ajuntament de Caldes de Malavella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.