cultura

música

Laia Vehí: “Noto que tinc un pacte amb la música”

La cantant de Vilafant presenta la seva primera cançó, ‘These days', després del seu pas per ‘El número uno'

Té 23 anys i les coses molt clares: després del seu pas pel concurs televisiu El número uno, d'Antena 3, en què va quedar en sisena posició, la cantant empordanesa Laia Vehí ha decidit dirigir directament la seva carrera musical: “Al juny es va acabar el programa i de seguida em vaig tancar a casa per escriure cançons i crear la meva pròpia empresa, perquè no puc esperar que, tal com està la indústria discogràfica, ningú em tregui les castanyes del foc, i també perquè m'encanta ser la meva pròpia cap”, explica la Laia, que acaba de llançar la seva primera composició, una preciosa cançó pop en anglès titulada These days, de moment disponible només en format digital per internet. “No tinc pressa per publicar un disc. Ara mateix estic aprenent a fer cançons i quan en tingui deu que hagi creat amb molt d'amor i un cert nivell, llavors serà el moment de treure el disc. Fer-ho ara per aprofitar una certa fama televisiva seria una bajanada. No vull presses ni una fama efímera. Jo veig claríssim que tinc un pacte amb la música.”

La Laia va arribar als 18 anys des de Vilafant a Barcelona per estudiar història de l'art a la UAB, però aviat hi va trobar la seva autèntica vocació: “Vaig començar a anar a moltes jam sessions de la ciutat i vaig descobrir el jazz i el swing. Em vaig matricular a l'aula de música moderna i jazz del Conservatori de Barcelona, i a partir del segon o tercer curs vaig veure que la música era una cosa molt seriosa per a mi. Ara em falten els últims exàmens per obtenir el títol”, explica. Va ser justament un professor del Conservatori del Liceu qui la va animar a presentar-se a El número uno. Ella no ho veia gens clar, perquè ja havia passat per Tú sí que vales i no li va agradar gens. En canvi, en El número uno tot ha estat positiu: “L'equip era excel·lent i he après moltes coses que jo, venint del jazz, no havia tingut mai en compte fins ara, però que són molt importants per a una cantant.”

Laia Vehí va fer el 20 d'agost el seu debut, amb una banda de quatre músics, a la Festa Major de Gràcia, i el 2 de setembre actuarà a la Rambla de Figueres, a l'Acustiqueta –“suposo que, pel fet d'haver sortit a la tele, tinc un públic familiar”– del festival Acústica. Creu en el potencial dels vídeos i n'estrena dos, un d'un tema propi (Love) i un altre de Will you still love me tomorrow, popularitzada per Amy Winehouse.

LA DATA

2-9-2012
El diumenge 2 de setembre, a les 7 de la tarda, Laia Vehí actuarà a la Rambla de Figueres, dins l'Acústica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.