cultura

L'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Béns Culturals restaurarà el Monument dels Reis Mags d'Ibi

L'acció s'inicia amb la col·locació del cap del rei Baltasar

L'Ajuntament d'Ibi ha determinat que l'Institut Valencià de Conservació i Restauració de Bens Culturals (IVCR) duga a terme la restauració del monument dels Reis Mags,acció que tindrà un cost de 26.378 euros i es realitzarà al més aviat possible, donat el caràcter urgent de la intervenció.

Els fets es remunten al passat 24 d'agost, quan es va produir el despreniment de l'estel i del cap del rei Baltasar durant un examen que realitzaven diversos tècnics municipals després de detectar esquerdes en la figura.

Després del succés, un equip tècnic de l'IVCR es va personar en la localitat per realitzar un informe sobre l'estat de conservació de l'obra i la seua proposta d'intervenció. La memòria revela el mal estat de conservació del monument, tant de la seua estructura com de la seua superfície, i recomana la restauració i adequació amb caràcter urgent.

La proposta d'intervenció contempla una sèrie d'actuacions per a la correcta restauració del monument, entre les quals es troben una documentació fotogràfica i gràfica del mateix, presa de mostres, anàlisi i la realització d'un tractament per a la corrosió de l'armadura metàl·lica interna que es troba profundament danyada. Seguidament, es procedirà a consolidar l'estructura, netejar la peça, afermar la part externa i eliminar l'atac biològic que sofreix en diferents zones. Una vegada sanejat el monument, es reposarà l'estel amb una còpia de la mateixa i es realitzaran diverses accions per restituir el volum original de la peça, afectat per la corrosió.

Aquestes actuacions seran realitzades des del mateix institut que, gràcies a un conveni de col·laboració existent entre l'IVCR i l'Ajuntament, sufragarà el 30% de la despesa de l'actuació. L'edil d'Urbanisme, Mª Emparo Pina, ha assenyalat que «volem dur a terme la restauració al més aviat possible per retornar-li la dignitat al monument, que és un símbol de la nostra localitat, i davant l'arribada de les festes patronals». La primera acció que es realitzarà serà col·locar el cap del rei Baltasar que, després de la caiguda, va quedar intacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.