cultura

Compromís per Alzira s'ha reunit amb Edicions Bromera

Josep Gregori lleva incògnites sobre la continuïtat dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira en els quals l'editorial té un paper destacat

Conscients de la situació que està travessant el sector del llibre, i tenint en compte la importància que el grup Bromera té com a referent per a la difusió de la literatura i la cultura valenciana del País Valencià, Compromís ha volgut conèixer de primera mà la situació del sector del llibre i és per això que ha girat visita a l'Editorial Bromera.

Josep Gregori, el seu editor ha manifestat que la crisi està afectant greument al consum cultural. Les vendes de llibres estan descendint des de fa anys i això pot afectar a la supervivència de llibreries distribuïdores, editorials i altres components de la cadena de valor del llibre.

Bromera dedica una part important de la seua producció al llibre escolar. Aquest sector no només està afectat per la crisi, sinó també amenaçat pel canvi de les dinàmiques de les institucions públiques. Si bé el sistema del bons per adquirir els llibres escolars permetia que tot l'ecosistema del llibre mantinguera unes vendes mínimes, l'anunci de la formació de bancs de llibres i la promoció de la reutilització d'exemplars promoguda per diverses instàncies crearà un greu problema que estrangularà la pervivència de moltes iniciatives culturals i empresarials.

Això afectarà als professionals que treballen en la confecció de materials didàctics (escriptors, il·lustradors, fotògrafs, arts gràfiques, etc). Gregori creu que s'haurien de buscar fórmules que no foren lesives per a tanta gent, ja que a més d'un greu perjudici cultural es destruiran molts llocs de treball i un teixit creatiu que difícilment es podrà recuperar.

El director de Bromera entén que la concentració de la despesa en llibres i material escolar al principi de curs causa perjudicis a les famílies i que s'haurien de buscar alternatives per repercutir la despesa al llarg de l'any, trimestralitzant el material escolar, per exemple.

També s'ha conegut amb aquesta entrevista notícies sobre la situació de la pròpia Edicions Bromera que està afrontant un E.R.O. temporal (Expedient de regulació d'Ocupació) per una reducció de les vendes que obliga a reduir també la producció i que els obliga redimensionar-se, prescindint durant un any de la col·laboració de 12 treballadors. A pesar d'això, Bromera està satisfeta de la resposta de la plantilla, que treballa amb la il·lusió de poder redreçar la situació el més prompte possible.

Respecte dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, Josep Gregori ha confirmat que les entitats patrocinadores continuen apostant pel certamen, tot i que s'han reduït les dotacions dels premis.

Quant al format tradicional de l'acte de lliurament, Compromís du mesos interessant-se davant del Regidor de Cultura i l'Alcaldessa, sense obtenir cap resposta.

Per últim, Compromís per Alzira ha fet saber al director gerent de Bromera Edicions que traslladaran la informació al Grup Parlamentari, perquè als propers Pressupostos de la Generalitat Valenciana s'adopten mesures de suport a la indústria del llibre en valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CINEMA

L’In-Edit portarà films sobre Blur, Die Antwoord, The Black Keys i Brian Jones

BARCELONA
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona