cultura

La Conselleria insta Gandia a fer un nou Catàleg de Patrimoni

La proposta naix arran la petició de l'associació Arc de Mig Punt

En resposta a la petició d'Arc de Mig Punt de declarar Bé de Rellevància Local l'antiga la Cotxera d'Obres Públiques (edifici de Peons Caminers), la conselleria de Cultura ha reconegut el caràcter obsolet del Catàleg de Gandia i ha instat per escrit l'ajuntament de Gandia a fi que l'adapte a la legislació vigent. A més, ha oferit la col·laboració de la Unitat d'Inspecció del Patrimoni Cultural per a resoldre les qüestions tècniques al respecte.

És en aquest nou procés de catalogació del patrimoni l'ajuntament, segons la Conselleria, haurà de tindre en compte lles propostes d'aquesta associació de memòria i patrimoni de plantejar-se la convenient protecció de la Cotxera d'Obres Públiques. L'edifici, segons informe presentat per la mateixa associació, té un gran valor per ser una de les escasses mostres del patrimoni industrial, la major part del qual ha desaparegut a Gandia.

La Cotxera s'ajusta a un model arquitectònic que s'aplicava a principis del segle XX als edificis dependents del Ministeri d'Obres Públiques, particularment, a aquells vinculats al Cos d'Enginyers de Camins. Funcionava com a centre de coordinació dels diferents treballs relacionats amb el manteniment i expansió de la xarxa de carreteres comarcals.

Es conserva un edifici molt similar a Requena, que gaudeix de protecció al catàleg municipal. Per aquest motiu, Arc de Mig Punt demana que a Gandia també estiga protegit.

Aquesta associació cultural ha presentat una instància a l'ajuntament de Gandia exigint-li per enèsima vegada que no es retarde més en el compliment de les seues obligacions amb el patrimoni i que elabore un catàleg que responga a les expectatives d'una ciutat amb voluntat d'estar al dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.