cultura

Els premis Ciutat d'Alzira baten el rècord de participació

El cicle de conferències s'inaugura el 16 d'octubre amb la música en valencià com a protagonista

La XXIV edició dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira comença amb un rècord de participació amb 219 originals que opten a una dotació global de 69.500 €.

Es tracta de l'índex de participació més elevat de la història del certamen, quantitat que suposa un 62% més que el 2011 i un 16% més que el 2006, any en què es van presentar 188 obres, rècord històric fins ara.

Sens dubte, aquestes xifres demostren el prestigi assolit pels Premis Literaris Ciutat d'Alzira, que promouen des de fa més de dues dècades la literatura en la nostra llengua.

Cal destacar molt especialment els 44 originals presentats al XXIV Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira, dotat amb 16.000 € per l'Ajuntament de la localitat, ja que suposa un augment del 159% respecte a l'edició anterior i també un rècord històric dins del guardó.

Amb 57 originals, l'increment que s'ha produït en el VII Premi de Poesia Ibn Jafadja —dotat amb 5.000 € per la UNED— és espectacular. Suposa un augment del 235% respecte al 2011 i esdevé també rècord històric en la modalitat. De la seua banda, al XVII Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil, que la Fundació Bancaixa dota amb 16.000 €, s'han presentat 30 obres, un 130% més que en l'edició anterior.

Notable ha estat també l'increment d'un 80% de les obres presentades al XIV Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta —l'entitat que li dóna nom patrocina amb 8.000 €—, amb 18 originals, i el del XVII Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, dotat amb 2.500 € per Bromera, que ha augmentat un 18% i té 26 obres presentades.

Al XVIII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General —que la Universitat de València dota amb 16.000 €— s'han presentat 5 obres (el 2011 n'eren 8), mentre que al VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, dotat amb 6.000 € per l'Ajuntament d'Alzira, s'han presentat 39 originals (el 2011 en van ser 48).

Sopar literari

Tot i que els guardons es lliuraran el proper 9 de novembre en el tradicional sopar literari, el nom del guanyador del VII Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca es donarà a conéixer el 26 d'octubre, mentre que el 2 de novembre es farà públic el veredicte dels premis de narrativa infantil i juvenil.

D'altra banda, l'univers literari dels Ciutat d'Alzira es complementa amb les activitats del cicle de conferències, que comença el 16 d'octubre. Sota el títol “Espectacle, ciència i literatura: la necessitat de viure en cultura”, enguany ens convida a capbussar-nos en el món de l'espectacle —la música, la cançó i el teatre— i de la literatura …amb una atenció especial a Vicent Andrés Estellés i a Francesc Palanca i Roca—, així com a reflexionar sobre els aliments transgènics, algunes fites històriques de la medicina i altres qüestions que es tractaran fins al 8 de novembre i que trobareu al programa complet. El cicle és gratuït i està obert a qualsevol persona. A més, està certificat pel CEFIRE de Xàtiva per a docents en actiu, que es poden inscriure ací.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CINEMA

L’In-Edit portarà films sobre Blur, Die Antwoord, The Black Keys i Brian Jones

BARCELONA
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona