cultura

El llegat inèdit de Jordi Fornes, al ‘Cultura' '

Xavier Serrahima analitza un assaig de la vídua d'Agustí Bartra, Anna Murià, ‘Assaig d'aproximació' i el poemari ‘El gall canta per tots dos'

Guillem Vidal ens parla de cantants estrangeres que viuen a Barcelona

Montse Frisach ens explica aquest divendres a les pàgines del Cultura el llegat inèdit de quadres i escultures de Jordi Fornas, dissenyador reconegut per col·leccions com La Cua de Palla. Xavier Serrahima analitza un assaig de la vídua d'Agustí Bartra, Anna Murià, Assaig d'aproximació (PAM) i el poemari El gall canta per tots dos, reeditat per Meteora. En tots dos hi ha participat D. Sam Abrams.

El suplement Cultura d'aquest divendres també ofereix articles d'opinió de Vicenç Pagès Jordà (sobre les relacions de poder), Ada Castells (que defensa un atac contra el protestantisme), Bienve Moya (que parla de fer camí o plantar arrels), Lluís Llort (que vol proclamar-se espanyol en passat), Núria Puyuelo (que ens parla d'Alcover), Guillem Cifré i D. Sam Abrams (que lloa l'obra i figura d'Anna Murià).

En l'apartat de crítiques, Jordi Llavina analitza l'assaig La poesia del pensament, de George Steiner; Xavier Cortadellas parla del contes de Jordi Cussà; David Bueno ens parla del debat transgènic; Eduardo Moga dels peomes d'Alfredo Gavín; Melcior Comas de llibre híbrid de Ferran Sáez Mateu; Jordi Capdevila comenta la novel·la de Laura Alcoba.

Pel que fa al cinema, a més de les novetats, podeu llegir l'entrevista que Xavier Roca fa al director Eduard Cortés, que presenta ¡Atraco!. També un article de Bernat Salvà sobre Looper, amb Bruce Willis, i la crítica d'Àngel Quintana sobre Adam resucitat, de Paul Schrader. S'estrenen en el suplement el col·lectiu Els Bastards, que oferiran comentaris sobre temes relacionats amb la cultura i en especial el cinema.

En l'apartat de música Guillem Vidal ens parla de cantants estrangeres que viuen a Barcelona i Valèria Gaillard comenta el darrer disc de la cantant Cecilia Bartoli.

Jordi Bordes ens parla d'un projecte teatral de Pep Tosar amb cinc autors (Miquel de Palol, Eduardo Mendoza, Monica Zgustova, Julio Wallovits i Flavia Company).

Des de Tarragona, Carina Filella, ens parla del Festival de teatre gestual de Reus, que comença avui mateix. A Girona, Eva Vázquez ens parla de l'exposició de la col·lecció Carmen Thyssen que es pot veure a La Fontana d'Or. Mercè Miralles ens mostra detalls de l'exposició Lamentacions, de javier Pérez, que té lloc al Museu de Montserrat. I a Lleida, Joan Tort ens explica la programació Músiques íntimes, de l'Orfeó Lleidatà.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (sobre una mostra de Mapplethorpe), Jaume Vidal (sobre l'escultor Lautaro Saavedra), Maria Palau (conversa amb els galeristes Nogueras Blanchard), Pilar Parcerisas (comenta la revista francesa L'Officiel Art) i Artur Ramon (que està disconforme amb que es cobri entrada a la catedral de Girona).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.