cultura

música

Sant Hilari enceta la Tardor Musical amb Athenea

El cicle pretén apropar la música a la gent del carrer, és el segon any que es fa i comença amb tallers escolars

L'orquestra Ensemble Athenea protagonitzarà aquest any la Tardor Musical de Sant Hilari Sacalm, una activitat que organitzen l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i l'Associació de Comerç i Turisme de Sant Hilari. El cicle comença el 28 d'aquest mes, i l'Ensemble Athenea farà tres concerts aquest mateix dia. Abans, però, els músics oferiran tallers per als estudiants de les dues escoles de la població, en què també tocaran, concretament el 24, a la tarda, al casal de la gent gran.

Una de les iniciatives més interessants de la Tardor Musical és el concert que els músics faran a les onze del matí a casa d'un veí de Sant Hilari, a condició, però, que hagi participat en un sorteig que fa l'Associació de Comerç i Turisme –i l'hagi guanyat–. Les butlletes es poden omplir als establiments comercials adherits a l'associació durant tota aquesta setmana.

L'Orquestra Ensemble Athenea continuarà posant en solfa la tardor de Sant Hilari amb un concert de jazz pels carrers del municipi. Finalment, la mateixa orquestra tancarà la jornada musical amb el concert No puc parar, que es farà a la Sala Noble de la Cooperativa. Abans del concert, però, hi haurà tertúlia amb galetes i vi per acompanyar.

La segona sessió de la Tardor Musical serà l'11 de novembre i anirà a càrrec dels alumnes de l'Escola de Música de Sant Hilari Sacalm i de l'Orquestra Jove de la Selva. Al matí, l'alumnat de l'orquestra actuarà pels establiments associats del poble i, a les sis de la tarda, oferirà un concert a la Sala Noble.

El darrer concert que se celebrarà en el marc d'aquest cicle de música de tardor tindrà lloc el dissabte 24 de novembre, amb el Cor de Veus Blanques Lutiana. L'actuació també es farà a la Sala Noble de la Cooperativa.

LA FRASE

Aquesta és una iniciativa molt interessant per apropar la música a la gent del carrer
Laura Pagespetit
Regidora de cultura de Sant Hilari sacalm

El projecte Ressona

Les actuacions d'Athenea a Sant Hilari s'emmarquen en el projecte Ressona, endegat precisament per aquesta orquestra en col·laboració amb El Canal, Centre d'Arts Escèniques de Salt-Girona. La presentació del projecte es va fer a Girona en un autobús de línia, en què l'Athenea Ensemble va oferir un concert. L'esperit amb què irromp el Ressona és clar: trencar barreres i anar a buscar el públic “perquè senti i visqui més intensament l'experiència musical”, segons va explicar en la presentació del projecte la responsable de l'orquestra, Ingrid Viñals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cinema

‘Segundo premio’, d’Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez, lluitarà pels Oscar

Barcelona

Juls publica ‘Papallones’, el primer single del seu àlbum de debut

GIRONA
TEATRE

La Sala Beckett s’abona a la comèdia àcida

BARCELONA
Música

Marc Lloret: “El sector musical català s’ha rejovenit a l’escenari i a les oficines”

VIC
MÚSICA

Un Festival de Jazz amb Rita, Andrea, Sílvia... i tota una “corrua de mestres”

BARCELONA
PREMIS LITERARIS DE GIRONA

Un Bertrana per als temibles almogàvers

Girona
nomenaments

L’arxiver i historiador Joaquim Borràs, nou director general del Patrimoni Cultural

barcelona

‘L’estaca’ de Lluís Llach, primer títol de la col·lecció Enderrock Llibres

BARCELONA
Cultura

Mor l’escriptor libanès Elias Khoury, defensor del poble palestí