cultura

música

El baríton Silveri de la O fa un concert solidari a Salt

El cantant saltenc oferirà divendres a Les Bernardes un concert per a Càritas, amb la pianista Noemí Sorribes

Sophie Koch i Roberto Frontali li donen suport en la seva carrera internacional

El baríton saltenc Silveri de la O oferirà divendres vinent un concert a benefici de Càritas que tindrà lloc a l'auditori de la Casa de Cultura Les Bernardes de Salt (20 h, 5 euros). Acompanyat per la pianista Noemí Sorribes, Silveri de la O (1974) dedicarà la primera part sobretot a la cançó italiana i la sarsuela, amb composicions de Händel, Tosti, Alonso i Solozábal, mentre que la segona part estarà centrada en l'especialitat de l'intèrpret saltenc, el gènere buffo, amb obres de Mozart, Rossini i Donizetti.

Silveri de la O va assajar a Les Bernardes les àries que va interpretar a l'última edició dels premis Tres de Març de Salt. “Tothom a Les Bernardes de Salt, començant pel director, Robert Fàbregas, es van portar molt bé amb mi i em van donar totes les facilitats per poder assajar en bones condicions, així que quan em van proposar fer-hi un concert, vaig acceptar de seguida, però volia que tingués un caràcter solidari.”

Silveri de la O resideix actualment a Madrid, però té projectes en diversos països europeus. Arran de la seva actuació en un Werther del Teatro Real, el 2010, Silveri va conèixer la mezzosoprano francesa Sophie Koch, impulsora de le fundació Coline Opéra, que promou accions humanitàries des del món de l'òpera i les grans veus de la lírica.

Amb Coline Opéra, Silveri de la O participarà el 2014 en un muntatge de La bohème de Puccini, amb la soprano Patrizia Ciofi, que es podrà veure en una minigira per París, Niça i Tolosa de Llenguadoc. En aquesta obra, Silveri de la O interpretarà Alcindoro en el primer acte i Benoït, en el tercer. Els assajos començaran el maig del 2014.

Silveri de la O va actuar el maig passat en la producció de Nabucco de Verdi que es va representar a Bilbao, amb un gran cartell encapçalat pel baríton Roberto Frontali, Maria Guleghina i Carlo Colombara. La bona entesa artística i personal entre els dos barítons ha afavorit que Frontali estigui també donant un cop de mà a De la O en la seva carrera internacional. L'agost vinent, per exemple, tots dos compartiran escenari en un Rigoletto que es representarà a Santander.

Prèviament, el gener vinent Silveri de la O també interpretarà el paper del Doctor Bartolo –“Últimament només faig papers de dolents i jo sóc molt bo!”, es queixa el cantant, amb una simpàtica resignació fingida– a El barber de Sevilla que es podrà veure al teatre de Cinecittà, de Roma.

Silveri de la O s'ha format musicalment al costat de Chantal Botanch, Renata Scotto, Alfredo Kraus, Carme Bustamante, Montserrat Caballé, Carlos Chausson i Tom Krause, entre altres grans veus de la lírica internacional, i el 2004 va ser l'únic becat estatal de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, de Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.