cultura

Mas reconeix el “coratge” dels empresaris gironins

Aprofita la inauguració per agrair a la Cambra de Comerç de Girona la declaració aprovada a favor del dret a decidir

L'entitat es reafirma en el suport a la voluntat del poble de Catalunya

La Cambra vol que s'impulsi l'economia productiva

Artur Mas va agrair ahir el “coratge” i el “compromís” dels empresaris gironins per la declaració aprovada per la Cambra de Comerç de Girona a favor del dret a decidir. En la inauguració de la 51a edició de la Fira de Mostres, el president de la Generalitat va dir als empresaris que van assistir a la inauguració: “Som els primers interessats que el procés actual no afecti el normal funcionament de l'economia i us agreixo el suport, perquè heu fet un pronunciament que demostra les idees clares, compromís i coratge.” Mas, que va definir la Fira de Mostres com “l'aparador de la situació del moment”, va demanar a la societat que faci un reconeixement a la “funció social” de l'empresa. I va assenyalar les petites i mitjanes com les úniques capaces de generar ocupació.

Domènec Espadalé, president de la Cambra de Girona, va reiterar el suport de l'empresariat gironí al nou procés nacional obert a Catalunya: “Estem al costat del que decideixi el poble de Catalunya i els seus representants escollits democràticament; abans d'empresaris som ciutadans de Catalunya”, va assegurar. Tot i això, el president de la Cambra no es va estar de fer un prec a Mas: “Tenim el convenciment que cal fer més esforços per impulsar l'economia productiva.”

Un any més, la inauguració de la Fira va servir per denunciar els greuges que pateix la demarcació en infraestructures –l'N-II, el corredor mediterrani...–, i també la minsa presència gironina en els pressupostos espanyols. Jaume Torremadé, president de la Diputació de Girona, va fer una crida per aconseguir la gestió territorialitzada de l'aeroport, perquè “estem convençuts de les seves potencialitats”, va dir. L'alcalde, Carles Puigdemont, va fer una intervenció optimista en què va demanar que “no ens deixem aclaparar pels indicadors negatius, perquè ens n'estem sortint”. Puigdemont va remarcar que Girona és la regió catalana amb la taxa més elevada d'emprenedoria. En la Fira de Mostres hi participen en aquesta edició 380 empreses.

Més informació,

plana 39

El concurs de paletes, per a una empresa de Vilobí

Ramon Busquets i Josep Ribas, de Construccions Busquets, de Vilobí d'Onyar, van guanyar ahir el catorzè concurs de paletes de les comarques gironines. Les 14 parelles participants van tenir quatre hores per construir un celler. Les obres quedaran exposades els sis dies de Fira.

Un tribut a Pairolí obre la vintena Proposta de Poesia

Miquel Pairolí, la paraula de viure, una selecció de textos a càrrec de Lluís Muntada, llegits per Gemma Gómez i Roger Costa-Pau, sota la direcció de Roser Bover, va obrir ahir la XX Proposta de Poesia del premi Casero, a La Planeta. Avui, Sam Abrams hi recitarà poemes d'Agustí Bartra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.