cultura

El 24è Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira es debat entre quatre finalistes

S'hi han presentat 44 propostes

El guanyador d'aquest premi i de la resta de guardons convocats es coneixerà aquest divendres

El jurat del 24è Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira es debat entre quatre finalistes de les 44 propostes presentades. Segons ha informat aquest dijous l'editorial Bromera, el guanyador eixirà d'entre els treballs que proposen “una mirada al passat”. Així, el premi pot ser per a una investigació d'un succés ocorregut a les illes Columbretes durant l'etapa republicana i el colp d'estat franquista; per a una història protagonitzada pel fill bastard de Macbeth; per a una pseudoautobiografia de la vida de sant Josep; o per a l'aventura de la restauració d'una església de Castelló i la relació amb els càtars. El guanyador d'aquest premi i de la resta de guardons convocats es coneixerà aquest divendres.

El tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira tindrà lloc a la Sala Rex Natura d'Alzira, en un sopar que reunirà un nombrós públic dels àmbits de la política, la cultura, l'economia i l'educació. La cita també servirà per a revelar el nom dels guanyadors de les altres categories.

El 18é Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València patrocina amb 16.000 euros s'hi han presentat cinc originals, de què el jurat n'ha destacat dos. Una de les obres fa un recorregut per alguns aspectes de la història de l'herència cultural i biològica de l'espècie humana aparentment inconnexos: l'herència genètica, els cognoms i el llenguatge; i una altra que aborda la teoria del caos i ens descobreix la presència del caos en múltiples processos naturals, informa l'editorial.

Al 14é Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, que aquesta entitat dota amb 8.000 euros, aspiren obres centrades en Salvador Espriu, la construcció d'Europa, i un altre sobre el naixement del poble valencià.

Per al 7é Premi de Poesia Ibn Jafadja, dotat amb 5.000 euros, el jurat destaca un treball “ple d'esperança i compromés amb la societat que fa poesia de les coses quotidianes”, un altre “fortament feridor en què la malaltia, la por i la mort es palpen sobre la lletra”, i un tercer que indaga les vivències i paisatges tant interiors com exteriors que han marcat qui escriu els versos.

D'altra banda, ja es coneixen els veredictes de la resta de guardons que s'atorgaran en aquesta gala.

El veredicte del 17é Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil i del 17é Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre es va fer públic divendres passat. Les ombres del bosc, de Vicent Enric Belda, va obtindre el Premi Bancaixa que la Fundació Bancaixa dota amb 16.000 euros i al qual s'havien presentat 30 obres. En aquesta novel·la, amb una trama policíaca amb altes dosis d'intriga, un estudiant noruec arriba a València fugint dels malsons que el persegueixen i coneix una jove amb qui comparteix un passat ple d'ombres.

Jordi Sierra i Fabra ha sigut l'autor guardonat amb el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que Edicions Bromera dota amb 2.500 euros. La seua obra, que va ser escollida entre les 26 presentades, és El dia que en Gluck va arribar a la Terra i ens conta la història de Steve, un jove que és testimoni d'un robatori i evita ser atropellat pels lladres gràcies a l'aparició d'un simpàtic extraterrestre boig per les pomes. Finalment, el 7é Premi de Teatre Ciutat d'Alzira Palanca i Roca, en el qual han concursat 39 originals, es va declarar desert.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
CINEMA

L’In-Edit portarà films sobre Blur, Die Antwoord, The Black Keys i Brian Jones

BARCELONA
ARTS ESCÈNIQUES

Arrenca l’Escena Geminal amb una jornada de vi, música i dansa a l’Alt Camp

ALCOVER
ARTS ESCÈNIQUES

Temporada Alta avança deu espectacles nous i anuncia les vuit subseus

GIRONA
TEATRE

La companyia gironina El Salón de los Invisibles portarà l’obra ‘Popol Vuh’ a Chiapas

Girona
música

Motis farà esclatar el febrer xilè a Porta Ferrada

sant feliu de guíxols
Guillem Albà
Artista escènic. Debuta avui al Grec, de semidramàtic, a ‘Tota questa por que tinc ara’

“Hem actuat abans a la Xina que a Martorell”

Barcelona
Música

Biel Martí, des del país de les flors

barcelona
DANSA POPULAR

El Franquesa estrena una coreografia sobre Joan Miró

BARCELONA
homenatge

Commemoració del centenari de la mort d’Àngel Guimerà

Barcelona