cultura

La cultura catalana a la carta, aquest divendres al Cultura

El suplement d'El Punt Avui publica dos reportatges sobre les relacions epistolars entre Pedrolo, Serrahima, Arbonès i Manent

Inclou una entrevista al director Costa-Gavras i les novetats cinematogràfiques

El suplement Cultura ofereix dos reportatges que analitzen tres llibres epistolars: Epistolari Jordi Arbonès – Albert Manent (a cura de Ramon Farrés), Epistolari Jordi Arbonès -Manuel de Pedrolo (a cura de M. Elena Carné) i Crítica literària i debat religiós. Epistolari Maurici Serrahima – Manuel de Pedrolo (a cura de Josep Poca).

El suplement Cultura d'aquest divendres també ofereix articles d'opinió de Vicenç Pagès Jordà (sobre dibuixos i peces breus de Baudelaire), Guillem Cifré, Lluís Llort, Bienve Moya (que ens recomana la Terra Alta), Ada Castells, Jesús Lizano (que homenatge Esther Tusquets), Núria Puyuelo i Miquel de Palol (que comenta l'univers de les rimes).

En l'apartat de crítiques, Jordi Llavina comenta el llibre amb poemes inèdits de Vicent Andrés Estellés, L'inventari clement de Gandia. Roger Costa-Pau analitza el Premi Mallorca de poesia Aquest Cor, de Joan Martorell. Sam Abrams lloa Marques de foc, de Narcís Comadira, en què fa una tria dels poemes que l'han marcat. Xavier Cortadellas ens parla del llibre de records de Joan-Daniel Bezsonoff Les meues universitats. Carlos Zanón reivindica la novel·la negra tot i que critica la darrera de John Connolly, Corbs. Jordi Capdevila recomana els contes d'Alba Dedeu de L'estiu no s'acaba mai. Josep Santesmases dóna notícia del diccionari dels partits polítics balears publicat per Lleonard Muntaner.

En l'apartat de música David Castillo ens parla del nou disc de Jordi Batiste, Nova, acompanyat del guitarrista Jesús Molina i del seu fill, el bateria Marcel Batiste.

Pel que fa al cinema, Bernat Salvà entrevista Costa-Gavras i comenta el darrer film de Daniel Calparsoro, Invasor, i La vida de Pi, d'Ang Lee.

Jordi Bordes ens parla del festival de coreografies Dansat!, que té lloc al Mercat de les Flors, i també fa la crítica de Poder absoluto, interpretada per Emilio Gutiérrez Caba i Eduard Farelo.

Des de Tarragona, Carina Filella, ens parla de l'exposició de gravats de Marià Fortuny que té lloc al Museu d'Art i Història de Reus. Mercè Miralles comenta l'exposició Del realisme al noucentisme, que té lloc a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Com sempre, tanca el suplement la secció d'art amb articles de Montse Frisach (sobre els cartells de Ramon Casas), Maria Palau (sobre la galeria L'Arcada de Blanes), Jaume Vidal i Pilar Parcerisas (que ens parlen de l'artista Enric Ansesa) i Artur Ramon (que repassa alguns carrers de Barcelona amb nom de pintors).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.