cultura

música

Tom Hagan clou la seva trilogia amb ‘Muy bien Carlitos'

El músic saltenc presentarà el nou disc aquest dissabte a l'Auditori de Girona amb The Sweet Lies

Un centenar de persones han finançat l'edició a través de Verkami

El músic saltenc Tom Hagan, àlies de Carles Vidal (Without, Miau Miau, Bikini Summer), presentarà aquest dissabte el seu tercer disc, Muy bien Carlitos, a l'Auditori de Girona. El disc completa una trilogia iniciada amb Carlitos Buey (2010) i continuada amb Carlitos Ferrocarril (2011). Són tres discos que comparteixen diverses coses: cadascun inclou 8 cançons –en aquest últim treball sumen 25 minuts–, marcades per una notable diversitat estilística i idiomàtica, amb cançons en anglès, català i castellà, i tots tres discos estan il·lustrats amb els esplèndids dibuixos d'Ilich Roimeser Xirgo, que complementen molt bé l'univers creatiu, lúdic i vibrant de Tom Hagan. Aquesta homogeneïtat estètica i conceptual entre els tres discos té com a objectiu “crear una marca”.

Després d'aquest disc, el saltenc obrirà una nova etapa creativa. Per això el disc s'obre amb un tema que parla d'un final (Closing Point) i es tanca amb una cançó titulada New Beginning: nou començament. Tota l'obra de Tom Hagan està farcida d'aquests petits detalls.

Muy bien Carlitos es va gravar entre el febrer i el març passat a l'estudi de Xebi Salvatella (Sávats), que després també va treballar amb Carles Xirgo en les mescles del disc, als estudis 44.1 d'Aiguaviva. Finalment, Víctor Garcia es va encarregar de la masterització als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols.

Salvatella i Tom Hagans han compartit la producció del disc, en el qual ha tocat la bateria Òscar Martínez i Victor Garcia, Ricard Humet han combinat el contrabaix amb el baix elèctric i la guitarra espanyola, i Anna Fàbregas posa veus a Back to your panties, una cançó que Tom Hagan ja feia temps que tocava en directe, com també és el cas de Mai sol, una cançó “molt gironina, tot i que jo sóc molt saltenc”, en què apareixen citats Miau Miau i els músics de Bikini Summer, entre altres amics, així com també alguns bars de Girona. Els altres sis temes del disc són nous.

En directe, Tom Hagan (veu i guitarra) toca acompanyat pel seu grup, The Sweet Lies, que està format per Òscar Martínez (bateria i percussions), Ricard Humet (baix i guitarra espanyola) i Carles Sucarrats, del grup banyolí Praga (guitarra). “Amb la banda ens ho passem molt bé i cada vegada hi ha més sintonia entre nosaltres”, afirma Hagan. Amb aquesta formació tocarà dissabte a Girona, el 23 de desembre, a l'Atmosfera Bar de Torelló i l'11 d'abril vinent, a El Torín d'Olot, dins de La Roda.

LA FRASE

Aquest disc és més acústic, però al final sempre és pop-rock... o ‘random pop', com els reproductors aleatoris: jo vaig fent i surt el que surt

LA DATA

08.12.12
Dissabte,
Tom Hagan actuarà a la sala de cambra de l'Auditori dins del cicle Càpsula 2012. El concert comença a les 21 h i costa 6,50 euros.

“Si creus que la música val diners, paga per ella”

Tom Hagan ha pogut pagar l'edició i el disseny del disc gràcies a un projecte de micromecenatge de Verkami. Un centenar de persones han fet contribucions econòmiques al projecte. Els cinc mecenes que hi han posat 100 euros ja han estat obsequiats amb uns concerts acústics particulars “amb petits vermuts a càrrec de l'artista”. El disc es pot escoltar i descarregar gratuïtament o pagant 1 euro per cançó –l'opció és personal, però com diu ell: “Si creus que la música val diners, paga per ella”– a través de Bandcamp, Grooveshark i Soundcloud, i aviat a Spotify. Per comprar el CD (digipack): [email protected].



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.