cultura

Morella celebra el primer aniversari del premi Patrimoni

Ha programat un acte cívic a les sales Gòtiques de l'edifici consistorial amb un contigut de caràcter històric

L'Ajuntament de Morella ha celebrat el Dia de la Constitució, amb un acte cívic a Les Sales Gòtiques de l'edifici consistorial. En aquest , s'ha commemorat el primer aniversari des que les ciutats Patrimoni de la Humanitat, entregaren al consistori morellà un dels reconeixements més importants de la seua història, el premi Patrimoni.

L'acte s'ha dividit en una conferència de l'historiador Pep Querol sobre la crisi del castell i les muralles l'any 1856 i un discurs de l'alcalde de la localitat, Rhamsés Ripollés.

En la conferència, també s'ha explicat un període clau per al patrimoni de Morella, com va ser el que va comprendre des de 1856 fins a 1931. El 31 de maig de 1856 es van assentar les bases per a la construcció d'una nova Morella, volent-se enderrocar el castell i les muralles. Es van realitzar pressupostos per a quantificar la seua demolició i, la falta de diners primers i, les guerres després, van ser dos factors que van impedir que s'escometera esta destrucció. Un període clau seria del 1926 al 1931, quan va cristal·litzar la primera llei de protecció de monuments nacionals i, en la que es van incloure el castell, les muralles i la basílica arxiprestal de Morella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.