cultura

patrimoni

El carrilet i els trens, al dossier de ‘Gavarres'

La revista es presenta avui a Cassà, demà a Flaçà i el dissabte 29 a Solius

Els camins de ferro que envoltaven les Gavarres han donat de si nombroses històries. El nou número de la revista Gavarres ofereix als lectors un bon grapat d'aquests records, a partir de reportatges que tenen com a protagonistes guardabarreres, mecànics, fogoners, caps d'estació, factors, revisors, carrilaires i usuaris del tren petit, el tren gros i el carrilet. En total són 53 pàgines i 18 articles que il·lustren uns temps en què aquests tres trens de les comarques gironines van oferir un servei bàsic per l'època.

Entre altres temes que també apareixen a la revista, destaca la conversa amb Robert Vilar, un voluntari de Celrà a l'aviació republicana; el retrat de família dedicat a Can Jordà de Vilablareix; i un article paisatgístic que té com a protagonista Sant Cristòfol titulat El bosc domesticat.

Per presentar la revista i oferir una tertúlia sobre el carrilet, s'han programat diversos actes. El primer, tindrà lloc avui a Can Vergeli de Cassà (20 h). Demà, la presentació es farà al Casal de Flaçà (18 h) i, pel dissabte 29 de desembre, hi ha programat un altre acte al monestir de Solius (19.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.