cultura

Al Tall s'acomiada de Castelló el 29 de desembre amb un concert a Morella

En acabant el concert, actuaran a l'Espai Firal de Morella Skandinat, el Jabalí de Fausto i DJ Ado dins de la 1ª Festa Pro-Aplec del 35é Aplec dels Ports

Després de 38 anys damunt dels escenaris, Al Tall va anunciar que deixava la seva activitat artística com a grup. Deixarien de fer concerts. Però abans es van comprometre a passar per Castelló, per la comarca dels Ports. Ho faran el proper dissabte 29 de desembre a Morella, a les 23.30h. Aquest emblemàtic grup ho farà a la primera trobada Pro-Aplec dels Ports, festa comarcal i reivindicativa que es celebra des de fa 35 anys.

Al Tall es va fundar l'any 1975 i des de llavors ha aconseguit una nova interpretació de la música tradicional valenciana. El seu compromís amb la defensa de la llengua i de la cultura del País Valencià, ha estat sempre innegable, ferm. Les seves lletres de denuncia davant els atacs cap les nostres senyes d'identitat i la reivindicació dels nostres símbols i trets característics, ha sigut una de les seves banderes més onejades. Com és la cançó del 'Tio Canya' que recentment ha merescut el reconeixement i que signifique una de les més estimades defenses de la llengua e identitat valenciana.

Per tot això, la col·laboració amb l'Aplec sempre ha estat mol estreta. Fins al punt, que l'any passat, Al Tall va composar el 'Cant de l'Aplec dels Ports'. L'Aplec dels Ports va començar a celebrar-se l'any 1978 per a reclamar la millora de serveis i infraestructures per a la comarca. Poc a poc, va anar creixent i celebrant-se de manera rotativa pels diferents pobles dels Ports. La defensa de la nostra llengua i de la nostra cultura, han sigut també eixos fonamentals pels que s'ha regit la celebració de l'Aplec i és en aquest punt on la convergència, al llarg d'aquestes dècades, entre l'Aplec i Al Tall és inqüestionable.

Són moltes les ocasions que Al Tall ha estat als Ports oferint la seva música i en la majoria de vegades ha sigut amb actuacions relacionades en l'Aplec. Ara han decidit deixar-ho, però com a regal, el dia 29 de Desembre tornaran amb un dels seus concerts, però eixa nit ho faran per última vegada.

A més, quan finalitze l'actuació del grup liderat per Vicent Torrent, la festa continuarà al Espai Firal de Morella amb Skandinat, el Jabalí de Fausto i DJ Ado dins de la 1ª Festa Pro-Aplec del 35é Aplec dels Ports.

Les entrades, a preu de 10€ en venda anticipada i 12€ taquilla, ja es poden adquirir als establiments dels Ports i a www.aplecdelsports.com



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.