Una vintena de grups participen en el concert d'homenatge al cantautor espluguí Jordi Francolí

Una vintena de cantants i grups van prendre part ahir al vespre en el concert d'homenatge al cantautor espluguí Jordi Francesc Deutú, conegut en el món artístic per Jordi Francolí, que va morir el 7 de juny en un accident de trànsit. El concert, que va tenir lloc al Parc Fluvial de l'Espluga de Francolí a partir de les set de la tarda, va comptar amb la participació de formacions com la dels manresans Esclat Gospel Singers que va obrir el torn d'actuacions. Va ser precisament en aquest grup on Jordi Francolí va iniciar, l'any 2005, la seva trajectòria professional en el món de la música, al costat de Ramon Escalé.

També va pujar a l'escenari el grup manresà Animació Sociocultural de Manresa. De fet, segons destaquen els membres de la comissió organitzadora del concert, «Jordi Francolí mantenia una estreta vinculació amb la capital del Bages, ciutat on residia en els darrers cinc anys i on participava activament en el teixit cultural».

Destaca també l'actuació del Cor Jove del Liceu, formació en què es va incorporar com a tenor el gener de l'any passat, i els Barcelona Gospel Messengers amb qui va actuar al Teatre Grec i al Palau de la Música de Barcelona, aquest darrer, el 26 de març passat.

El cartell del concert es va completar amb una vintena de grups i cantautors procedents de diversos indrets del país, entre els quals també es trobaven «amics i companys que volien, a través de la música, retre-li el seu particular homenatge», segons els organitzadors, que afegeixen: «amb molts d'ells, Jordi Francolí va compartir també escenari».

Grups de la Conca

Entre els grups de la Conca de Barberà que es van sumar a l'homenatge hi ha l'Escola de Música de l'Espluga, on Francolí va iniciar els seus estudis, i l'orquestra Treu-li la pols, entre altres.

Durant el concert es van vendre els dos discos que havia editat Jordi Francolí: el primer, titulat amb el seu nom artístic, a més de Sense pressa, homenatge a Mossèn Ramon Muntanyola, que havia presentat el 31 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.