cultura

comunicació

Es digitalitza més premsa comarcal

4.000 pàgines de 19 capçaleres de publicacions històriques empordaneses s'han incorporat a la xarxa

Aquesta setmana s'ha fet pública l'exhibició d'unes 4.000 pàgines de premsa comarcal històrica corresponents a 19 capçaleres, al cercador del Departament de Cultura, a l'adreça http://xacpremsa.cultura.gencat.cat de la Xarxa d'Arxius Comarcals de la Generalitat de Catalunya, que permet fer-ne recerques combinades obertes a la consulta pública.

Destaquen les publicacions periòdiques Miranda (1954-1967), de Llançà, i l'Encesa (2003-2005), del Port de la Selva, a més dels fulls parroquials d'Agullana, Peralada i Figueres, entre d'altres. Malauradament només hi ha algun número testimonial del Alcalde Ronquillo, de Llers, i de La Marsellesa o de Nova Vida, de Llançà, que són els únics localitzats fins ara d'aquestes publicacions tant poc conegudes.

La digitalització i manipulació de les imatges va ser feta gràcies a l'ajut d'un pla d'ocupació. Per tant, els investigadors, estudiants i ciutadans de la comarca, gràcies al projecte desenvolupat per l'Arxiu Comarcal, disposaran a partir d'ara d'una excel·lent eina per conèixer i aprofundir en el contingut de les esmentades publicacions.

La relació sencera de publicacions digitalitzades és la que següent: Agullana: Hoja parroquial d'Agullana; Camino,Concurso de Agricultura e Industrias Anexas, La Evolución, Hoja Parroquial de la Immaculada, Fulla Dominical, Suplemento de la Hoja Parroquial de San Pedro de Figueres, Noves Remenses, La Marsellesa, Sociedad de Cazadores del Alto Ampurdán, Societat de Caçadors de l'Alt Empordà i Viento del Pueblo, de Figueres; Miranda i Nova Vida, de Llançà; El Alcalde Ronquillo, de Llers; Hoja Parroquial de Peralada; L'Encesa, de Port de la Selva; Vilanova de la Muga; Agrupació la Muga, de Vilanova de la Muga.

Bon complement

Segons l'arxivera Erika Serna, “aquesta acció suposa un complement a la important digitalització de premsa de l'Alt Empordà que té a l'abast públic la Biblioteca Comarcal Carles Fages de Climent, de Figueres, i esperem que aviat s'ajuntin les dues bases de dades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.