cultura

Ontinyent recupera la tradició de “l'Home dels Nassos”

L'Ajuntament i quatre entitats organitzen una activitat que reviu la figura d'un personatge de la tradició oral que només apareix el darrer dia de l'any

“L'Home dels Nassos” arribarà a Ontinyent el proper dilluns, i trobarà una festa infantil a la Plaça de Sant Domingo per a rebre'l. Es tracta d'un personatge de la cultura tradicional ontinyentina que és famós per una característica que el fa peculiar: té tants nassos com dies li queden a l'any, i a més, només se'l pot veure el darrer dia de l'any.

A la tradició local, els menuts eixien a buscar l'Home dels Nassos el 31 de desembre pels carrers i places d'Ontinyent. “És una tradició infantil que s'estava perdent i que, al igual que vam fer fa uns dies amb la replegada de cartes als Reis d'Orient en burreta pels col·legis, volem recuperar”, explicava el Regidor d'Educació, Pepe Pla.

A tal efecte, la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament d'Ontinyent, juntament amb la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la Defensa i Ús del Valencià (COVALBA), L'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida (IEVA), el Consell Local de la Joventut d'Ontinyent (CLJO) i el Casal Jaume I de la Vall d'Albaida-ACPV, han organitzat una “Festa de Benvinguda per a l'arribada de l'Home dels Nassos a Ontinyent” que tindrà lloc el proper dilluns a la Plaça de Sant Domingo.

Des de la regidoria d'Educació, Pepe Pla tenia paraules d'agraïment per a tots aquells que s'involucren en recuperar tradicions que estaven desapareixent i anima les famílies a acompanyar els seus fills i nets a l'activitat que tindrà lloc dilluns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.