cultura

música

Santi Arisa grava un disc de cançons patriòtiques

El va inspirar el festival ‘Catalunya vol viure en llibertat', organitzat per El Punt Avui, on va actuar el 29 de juliol passat

N'ha gravat una part a Aiguaviva, amb De Calaix i Les Veus del Bruguera

Quan el 29 de juliol passat Santi Arisa va participar en el festival Catalunya vol viure en llibertat, organitzat per El Punt Avui a la Devesa de Girona –de fet, Arisa ja havia actuat vint anys abans en la primera edició del festival–, una frase li va quedar ben endins: “Tenim un somni i el volem.” Posteriorment, va actuar per a l'Assemblea Nacional Catalana a la Jonquera i a Montserrat. Aquest sentiment multitudinari a favor de les llibertats nacionals de Catalunya, que va culminar en la històrica manifestació de l'11 de setembre passat, és el motor del nou projecte de Santi Arisa, un disc de “cançons patriòtiques i himnes dels Països Catalans”, que vol publicar pel pròxim Sant Jordi.

Buscant petits mecenes

Per poder portar a terme aquest projecte, Arisa té previst engegar aquest mes una campanya de micromecenatge o crowdfunding a través del web www.impulsat.org.

El disc encara no té un títol definitiu, però el líder de La Tribu ja en té pensat algun que combini conceptes com ara tribu i patriòtica.

Santi Arisa ha estat treballant en aquest disc als estudis 44.1 d'Aiguaviva. Concretament, el dissabte 22 de desembre hi va portar a terme una sessió d'enregistrament amb el trio vocal De Calaix i la coral Les Veus del Bruguera, formada per mares i pares de l'escola Joan Bruguera, de Girona. El mateix dia s'hi va gravar un videoclip destinat a mostrar als futurs mecenes la feina que estan portant a terme.

“L'objectiu d'aquest disc és recuperar la música que es fa i es canta als Països Catalans, tant la que ens arrela al nostre folklore com la que representa la Catalunya d'ara. El componen cançons populars i tradicionals dels Països Catalans per tal de seguir mantenint les músiques del nostre poble però versionant-les i renovant-les, i també alguns temes actuals”, afirma Santi Arisa en el text de presentació del projecte. El presenta també com “un projecte ben documentat”, amb moltes veus, les de la Tribu i uns quants amics, i en què la gran protagonista serà la percussió.

Al costat d'Els Segadors, El Virolai, El cant dels ocells, Muntanyes del Canigó, La Balanguera, La Muixeranga i l'eivissenca Es pobres no podem viure, entre altres cançons populars i tradicionals que representen els diferents territoris de parla catalana, Santi Arisa també recupera L'estaca, de Lluís Llach, i un dels seus propis clàssics tribals, Què hem de fer. A més, Arisa també ha compost per a aquest treball un tema nou, titulat Ara! i dedicat a l'Assemblea Nacional Catalana.

La llarga carrera de Santi Arisa (Manresa, 1947) inclou grups com ara Fusioon i Pegasus, i la creació de la sardanova, un estil que també estarà representat en el seu disc més compromès.

LA DATA

22.12.12
El dia de la rifa de Nadal, Santi Arisa estava gravant als 44.1, amb De Calaix i Les Veus del Bruguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

El ‘retorn’ de Sean Scully a l’horitzó de la Pedrera

barcelona
Crítica

Victòria de l’art

música

Chanel, Vicco, The Tyets, Mushkaa, Guillem Gisbert i Julieta, a l’Acústica

figueres
cultura

Renovaran la museografia i l’edifici de l’antiga adoberia de Cal Granotes, a Igualada

Igualada
Música

Yung Rajola publica ‘Em tornes boig’, un tema inspirat en el pop electrònic dels anys 2010

Barcelona
MÚSICA

Gilberto Santa Rosa: la salsa autèntica

sant feliu de guíxols
Anna Rosa Cisquella, Joan Lluís Bozzo, Miquel Periel
el "triumvirat" històric de Dagoll Dagom

“No trobaràs cap Netflix que els interessi "La memòria dels Cargols”

Barcelona
Música

Els interludis florals d’Orella d’Ós

matadepera
música

El Cruïlla obre quatre dies de música i comèdia al Parc del Fòrum

barcelona