cultura

Es posarà en valor el parc arqueològic de les dunes de Guardamar

La localitat custodia un important patrimoni que recorre totes les etapes històriques

El jaciment arqueològic de la Ràbita Califal i la Fonteta és únic a l'estat

La consellera d'Educació, Cultura i Esport, Mª José Català, ha anunciat el suport d ela Generalitat Valenciana perquè es pose en valor el parc arqueològic de les Dunes, configurat pels jaciments de la Ràbita i la Fonteta d'aquesta localitat de la comarca del Vinalopó.

Aquest anunci ha estat realitzat durant la visita de la Consellera a la localitat arran la cloenda de l'exposició “La Dama de Guardamar i la necròpoli de Cabeçó Llucero” emmarcada dins els actes organitzats pel 25è aniversari del descobriment de la Dama de Guardamar.

En aquest sentit, la responsable de Cultura ha subratllat la necessitat d'explotar el potencial docent del jaciment i ha ressaltat que la divulgació dels valors culturals i naturals del Parc Arqueològic ajudarà a la formació d'una consciència respectuosa amb el patrimoni.

Aquest indret està considerat com al conjunt urbanístic de l'època colonial fenícia millor conservat d'arreu la península ibèrica i probablement una de les ciutats fenícies més importants de la Mediterrània Occidental.

El jaciment arqueològic de la Ràbita Califal, ubicat a les dunes de Guardamar del Segura, està declarat Bé d'Interés Cultural des de l'any 1990 i es tracta de les restes arqueològiques d'un monestir hispanomusulmà, format per un conjunt arquitectònic de tres cossos separats per dos carrers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.