cultura

El món de la cultura lloa la figura d'Anna Lizaran

Les xarxes socials bullen amb els comentaris de record cap a l'actriu catalana

Marc Martínez la qualifica de “mestre, amiga, pallassa, boja, geni, bestia”

Albert Espinosa li dedicarà les funcions d'aquest dissabte de l'espectacle ‘Els nostres tigres beuen llet'

El món de la cultura lloa un cop més Anna Lizaran, l'actriu catalana que ha mort aquesta nit als 68 anys. Amb comentaris a les xarxes socials , actrius, actors, directors, periodistes, i també polítics, recorden Lizaran.

A Twitter els comentaris es multipliquen per valorar la figura i la trajectòria de l'actriu catalana. És el cas, per exemple, del director Albert Espinosa, que afirma en un tuit que dedicaran a Lizaran les dues funcions d'aquest dissabte d'Els nostres tigres beuen llet, un espectacle que es representa a la sala gran del Teatre Nacional, precisament l'últim escenari on va actuar l'actriu.

El director Juan Antonio Bayona recorda i destaca el paper cinematogràfic de Lizaran a la pel·lícula Actrius mentre que el madrileny Juan Echanove escriu: “Gran entre les grans. Fins sempre amiga!”.

L'actor català Josep Julien confessa està “xocat i emprenyat” per la mort de la Lizaran i afegeix: “A vegades m'agradaria saber resar”. La frustració protagonitza bona part dels comentaris, com el de Josep Maria Mainat, que amb “impotència” maleeix el càncer. Berto Romero i Queco Novell són alguns dels que han escrit comentaris de lloança per Lizaran.

La nova directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs, recorda com n'era de “brutal” veure Lizaran als escenaris i lamenta “una pèrdua molt gran”; mentre el filòsof Bernat Dedéu escriu: “#Anna Lizaran Gran, Espaterrant, Fan, Clan, Sembrant, Flagrant, Encant, Hi seran, Issaran, Aplaudiran, Lliuraran, Lizaran”.

El periodista Xavier Graset la qualifica de l'“essència” del Teatre Lliure i admet: “Ara sí que ens has deixat estampats a la butaca! Tant que ens has donat! Tant que et devem!”.

A més, en una carta oberta a Facebook, l'actor i director Marc Martínez la qualifica de “mestre, amiga, pallassa, boja, geni, bestia”. Martínez afirma també que caldrà “inventar una paraula ara. Un adjectiu, un pronom, un verb que estigui a la teva alçada. Deixa't de carrers i de places!”.

La política, també

Alguns polítics catalans també han escrit missatges de condol i lloança cap a l'actriu catalana. És el cas, per exemple, de la consellera de Benestar i Família, Neus Munté. “L'aplaudiment més llarg per Anna Lizaran i per tot l'art que ens ha deixat. Una gran pèrdua. Un buit”, escriu la consellera.

El cap de l'oposició, Oriol Junqueras, afirma que es trobarà a faltar l'actriu mentre que la diputada ecosocialista Dolors Camats admet tristesa perquè “les paraules les posava ella com ningú”. La senadaora per CiU Montserrat Candini anima a lluitar contra el càncer com a “millor homenatge” a la figura d'Anna Lizaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.