cultura

Lletres

Triadú tindrà un espai fix al seu Ribes natal

Una exposició al Palau Robert revisa la trajectòria del crític gironí

El Palau Robert de Barcelona inaugurarà dijous que ve (19 h) Llegir com viure. Homenatge a Joan Triadú (1921-2010), una exposició itinerant que es podrà veure més endavant a Vic, Sant Cugat del Vallès, Granollers, l'Espluga de Francolí i, finalment, Ribes de Freser, la població on va néixer el crític literari i pedagog i on el muntatge quedarà instal·lat de manera permanent. Aquest espai tindrà la seu a la Biblioteca Terra Baixa, inaugurada l'any 2011 a l'antiga subestació elèctrica del municipi, coneguda com l'edifici de l'Energia, i servirà de recordatori permanent a la vila natal d'aquest destacat escriptor i pedagog, col·laborador històric de l'Avui, que va tenir un paper crucial en la postguerra a favor de la cultura catalana i com a mediador entre els intel·lectuals de l'exili.

Llegir com viure, que es podrà veure a les Cotxeres del Palau Robert fins al 28 d'abril, aporta abundant informació sobre la vida de Triadú a través de fragments de les seves obres, d'objectes personals i d'una selecció de la seva correspondència amb personalitats com ara Carles Riba, Mercè Rodoreda o Baltasar Porcel, a més d'un audiovisual en què el mateix crític explica la seva trajectòria personal i professional. Els dos comissaris de la mostra, Susanna Álvarez, col·laboradora de l'escriptor, i Joan Josep Isern, han partit en gran manera de les Memòries d'un segle d'or (2008) del mateix Triadú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.