música
Locos of Sound vol música electrònica en català
El productor Albert Quintilla inclou en temes com ara ‘S'ho peta' gravacions de converses informals en català
Ha creat un segell discogràfic per difondre la seva obra i la d'altres artistes
El català ha anat guanyant molt de terreny musicalment parlant en els últims anys, però encara hi ha un gènere en què la seva presència és gairebé testimonial: la música electrònica. Per això, el productor Albert Quintilla o Albert Q.C., nascut a Girona fa 28 anys i molt vinculat a l'Escala i a Foixà, s'ha proposat crear música electrònica en català. Amb el seu projecteLocos of Sound, que va fundar amb el seu amic Àlex Payet –mort ara fa dos anys en un accident de trànsit–, Quintilla està creant temes com ara S'ho peta, en què introdueix diàlegs informals entre amics que van comentant qualsevol cosa, com ara la possible confusió del títol amb la paraula sopeta, sobre estructures rítmiques que van des del deep house o deepcat –nova etiqueta traduïda gràficament en una llengua stoniana amb els colors de la senyera– fins al techno.
De moment, Locos of Sound difon gratuïtament la seva música a través de plataformes a internet com ara Soundclub i Mixcloud, però el pas següent en el seu projecte és la posada en marxa del segell discogràfic Locos of Sound, que vol utilitzar per editar les seves creacions i les d'altres artistes.
Albert Quintilla vol que la primera referència del segell sigui el tema Bass Clap & Me, un tema que va crear amb l'Àlex, i que li agradaria publicar en format digital i en vinil, si pot ser cap al mes de maig. Després l'Albert tornarà a Eivissa, on des de fa un parell d'anys passa tot l'estiu com a discjòquei resident del Delano Beach Club Ibiza, a la platja d'en Bossa, fins a finals de setembre o principi d'octubre.
A Eivissa Locos of Sound ja ha tingut l'ocasió de presentar els seus temes de deepcat, que sorprenen els oients “com una cosa que no han sentit mai”, segons l'Albert, que busca justament no deixar ningú indiferent i “transmetre sensacions”.