Cinema Critica

CRÍTICA

ÀNGEL QUINTANA

La caricatura del geni

Darrerament sembla com si un gran actor només demostrés la seva vàlua quan és capaç de posar-se a la pell d'un personatge de gran popularitat i pot arribar a fer-lo creïble. Per a Anthony Hopkins posar-se a la pell d'Alfred Hitchcock era, des d'aquesta perspectiva, un gran repte. Havia de modelar la figura de l'home gras, acomplexat, gelós, cínic, sàdic i flegmàtic. I alhora arribar a donar una imatge convincent d'un gran creador que va saber convertir-se en personatge. La veritat és que el punt d'exageració des del qual Hopkins compon la figura de Hitchcock fan tirar enrere qualsevol espectador. La seva interpretació no fa més que trencar tota empatia i frena constantment el plaer d'una pel·lícula. En canvi, la composició que Helen Mirren fa d'Alma Reville –l'esposa del mestre del suspens– funciona a la perfecció, probablement perquè és una imatge menys coneguda.

Si emfatitzem el factor interpretatiu d'una pel·lícula com Hitchcock, de Sacha Gervasi, és perquè la resta de la pel·lícula té un interès limitat. És cert que per a un cinèfil poder arribar a veure una obra de ficció sobre el procés que va envoltar el misteriós rodatge de Psicosis pot resultar atractiu. També és cert que la trama mostra com la pel·lícula va ser una opció personal del director en la qual va invertir part de la seva fortuna i que el rodatge va coincidir amb una curiosa crisi sentimental.

Tot plegat podria tenir un clar atractiu, però el costat paròdic i poc eficient de la trama acaba convertint la possible reflexió sobre un apassionant acte creatiu en una història sobre la gelosia que el creador frustrat sexualment tenia de la seva esposa i del guionista amb qui escrivia. Hitchcock acaba essent una pobre caricatura d'ell mateix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Crítica

La nit de la reina

ARTS ESCÈNIQUES

La històrica Sala Muntaner reobrirà a la tardor amb una cartellera basada en l’humor

BARCELONA

José González cancel·la el concert al festival de Porta Ferrada

SANT FELIU DE GUIXOLS

El Danseu converteix un paller de les Piles en un teatre

BARCELONA
Andreu Martín
Novel·lista i guionista de còmics

“Vaig aprendre a llegir amb la col·lecció ‘La Cua de Palla’”

Barcelona
Luz Casal
Cantant

“El més important per a un artista és la sensació de llibertat”

Barcelona
ARTS EN VIU

Caixafòrum programa una vetllada de circ a Casaramona

BARCELONA
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA