cultura

Comencen les obres de rehabilitació de la muralla de Morella

L'obra servirà per a recuperar el tram de muralla des de la torre del Pantó a la Porta Ferrisa

S'invertiran més de 400.000 euros i es prolongaran durant sis mesos

Els treballs per a restaurar el tram de muralla que va des de la torre del Pantó a la Porta Ferrisa han començat. Després de les reunions mantingudes amb els tècnics de l'Institut de Patrimoni Cultural d'Espanya (IPCE) i de tancar i preparar la zona d'intervenció, esta setmana començarà la rehabilitació d'este important tram de l'abric defensiu. L'obra es prolongarà durant uns sis mesos, aproximadament, i s'invertiran en ella 441.000 euros.

A finals del mes d'agost es va produir un despreniment, a causa de les pluges torrencials registrades. Immediatament, es van remetre els informes corresponents al Ministeri i, al cap d'un mes, es va produir la primera visita del Subdelegat del Govern i els tècnics.

Va ser llavors quan es va declarar l'emergència de l'obra i es va anunciar que es destinarien 441.000 euros a la seua rehabilitació.

Les obres tindran una duració prevista de sis mesos i no afectaran a les visites turístiques del castell, que es podran realitzar amb total normalitat. Cal recordar que en l'interior de la fortalesa morellana també s'estan realitzant unes actuacions Al Palau del Governador i en el cos de guàrdia, per a millorar la consolidació dels edificis i augmentar l'oferta turística d'estos espais.

D'esta manera, es podrà conéixer més a fons la història de la localitat, amb restes arqueològiques, maquetes o elements que ajuden a entendre la importància històrica d'aquest enclavament.

El govern municipal també treballa perquè el Govern incloga novament l'obra de la torre de la Font Vella en el programa de l'1% cultural. L'executiu central va aprovar aquesta obra i va firmar el conveni l'any 2011, però no va concedir aquesta línia d'ajudes l'any 2012. Per això, el consistori morellà espera que es reactive este programa i que es puga actuar en esta torre, que és la que presenta un pitjor estat en l'abric defensiu morellà i precisa d'una actuació de consolidació urgent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.