cultura

Girona difondrà els seus festivals en un llibret únic

La ciutat presenta una oferta conjunta que inclou el Black Music, In-Somni, A Cappella, Strenes, Milestone Project, Nits de Clàssica i el Festival de Jazz

“Girona, ciutat de festivals.” Aquest lema podria ser molt bé un nou lema promocional per a la ciutat dels quatre rius, i ara, també, dels set festivals de música... com a mínim.

L'Ajuntament de Girona vol difondre conjuntament aquesta oferta de festivals en un llibret únic que s'editarà en les properes setmanes. No pot trigar gaire, perquè el primer festival que s'inclourà en aquest llibret és, cronològicament parlant, el Black Music Festival, que s'inaugurarà el dia 1 de març a La Mirona de Salt, el seu escenari principal. Tot i que el Black Music és un festival essencialment saltenc, du a terme bona part de les activitats en locals gironins, públics i privats, com ara l'Auditori, el Tourmix, el Sunset, La Impremta, l'Espai Marfà i el teatre de Sant Narcís.

La resta de festivals que s'inclouran en aquest llibret promocional són, també per ordre cronològic, la primera edició de Strenes, de l'11 al 21 d'abril; In-Somni, del 30 d'abril al 5 de maig en una nova situació, el passeig de la Copa; la segona edició del festival A Cappella, que coincideix amb Temps de Flors (11 a 19 de maig); la segona edició del Milestone Project, que l'any passat es va fer al juliol, però aquest any avançarà les seves dates; les Nits de Clàssica de l'Auditori, que el 2012 van tenir lloc del 26 de juny al 28 de juliol, i el Festival de Jazz de Girona, que comença a mitjan setembre.

El llibret editat per l'Ajuntament de Girona serà una espècie de catàleg de festivals, amb les seves dades bàsiques, però sense especificar les seves programacions detalladament, ja que alguns d'aquests festivals encara no les tenen tancades a hores d'ara. El llibret no inclourà la programació musical de Temporada Alta, ni, de moment, el Festival de Guitarra de Girona. Més endavant, també es podria ampliar aquesta eina de difusió cultural conjunta a altres festivals no musicals, com ara Temporada Alta i el Fitag.

LA XIFRA

7
festivals musicals són els que es faran a Girona sense comptar la programació musical de Temporada Alta.

‘Enderrock' fa 20 anys, a Girona

Coincidint amb el seu vintè aniversari, la revista Enderrock ha triat Girona per celebrar la festa de lliurament dels Premis Enderrock per primera vegada fora de Barcelona. La gala dels premis, oberta al públic, tindrà lloc el 7 de març al Teatre Municipal, amb diverses actuacions, com ara la de Ja T'ho Diré. Enderrock també participarà a Strenes amb unes converses musicals entre Pau Riba i Mine!, i Pi de la Serra i Sanjosex, el dies 16 i 17 d'abril.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.