cultura

Adéu a Pepe Sancho

José Asunción Martínez Sancho, conegut com a Pepe Sancho i nascut a Manises el 1944, va morir ahir a la Fundació Institut Valencià d'Oncologia víctima d'un càncer. L'actor, de 68 anys, es va fer conegut especialment pel seu paper d'El Estudiante a la sèrie de televisió Curro Jiménez, tot un fenomen de finals dels anys setanta, que va ser dirigida per noms com ara Pilar Miró, Mario Camus, Francisco Rovira Beleta...

Més enllà d'aquell paper, però, sempre va mantenir la seva carrera ben viva al teatre i, especialment, al cinema i a la televisió. Amb només 4 anys va aparèixer al film Si te hubieses casado conmigo (1948), dirigit per Viktor Tourjansky.

Entre els seus nombrosos papers al cinema destaca la col·laboració amb Pedro Almodóvar a Carne trémula (1997), que li va valer el seu únic Goya, com a actor de repartiment. El 2006 va rebre el premi ACE al millor actor per El desenlace. I pel que fa premis honorífics, en va rebre gairebé una vintena, com ara la Medalla al Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana, el 2012. En teatre va debutar el 1964 amb Los árboles mueren de pie i des d'aleshores va interpretar obres d'autors com ara Alfonso Paso, Neil Simon i Miguel Mihura.

Pel que fa a la seva vida personal, va estar casat 22 anys amb la cantant María Jiménez, amb qui té un fill, Alejandro. La seva relació es va trencar el 2002 de manera tempestuosa i tots dos van anar a programes del cor per airejar draps bruts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.