cultura

Més jove que mai

La Principal de la Bisbal commemora el seu 125è aniversari amb un concert a L'Auditori de Barcelona amb la Cobla Sant Jordi

Entre les activitats previstes, hi ha l'edició d'una col·lecció de
cinc discos

“És només un pretext. A nosaltres ens agrada complir 124, 127 o 125 anys més. Aquest número rodó és una excusa per fer el que més ens agrada: fer festa i exterioritza-ho amb tothom”, va dir ahir al vespre el director de la cobla orquestra La Principal de la Bisbal, Francesc Cassú, en l'acte de presentació dels actes de commemoració dels 125 anys de la formació que lidera.

En l'acte van assistir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director general de Cultura Popular, Lluís Puig, i el director de L'Auditori de Barcelona, Joaquim Garrigosa. Serà en aquest equipament on tindrà lloc un dels actes centrals de la commemoració.

El dissabte 23 (18.00 hores, 20 euros), L'Auditori serà l'escenari d'un concert especial de la cobla orquestra que presentarà en una segona part, en la qual actuarà amb la cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, quatre estrenes, dues de les quals absolutes. Una és la del director Francesc Cassú, que presentarà Notes de quadern. Fantasia rocambolesca a l'Empordà; i la segona, a càrrec del jove compositor i tible solista de la cobla Sant Jordi Marc Timón. La seva peça es titula La llegenda del bruel de Castelló d'Empúries i està formada per tres moviments que fan referència a una llegenda de la vila natal de Timón, Castelló d'Empúries.

Aquesta doble presència a dalt de l'escenari promou l'estrena en aquest format de la Suite Dharma, del compositor i tenora Jordi Molina, així com Catalanitat, de Valentí Miserachs, organista, compositor i director de l'Institut Pontifici de Música Sacra. En aquesta segona part s'interpretarà per primer cop amb versió per a dues cobles L'estelada, d'Antoni Mas i Bou, sardana estrenada amb motiu de la Capitalitat de la Sardana 2013 que exerceix la població maresmenca d'Arenys de Munt.

En la primera part del concert, de caràcter més clàssic, La Principal de la Bisbal farà un repàs de sardanes emblemàtiques de compositors vinculats amb la formació. Al seu torn, la cobla Sant Jordi farà el mateix amb músics lligats al seu grup.

Aquest acte dóna continuïtat al primer que va iniciar la celebració a la Bisbal el 3 de març. Les iniciatives s'estendran al llarg de l'any. Hi ha previstes col·laboracions amb altres formacions com ara l'Orquestra Maravella i l'edició d'una col·lecció de discos. El primer es dedicarà a la tenora, des de l'actualitat fins a la recuperació de velles gravacions; el segon, als duets; el tercer, als cantants; el quart serà un disc en directe, i el cinquè i últim serà un recull de gravacions inèdites i curiositats. També es preveu l'estrena de tres espectacles diferents. La clausura de l'any es farà una altra vegada a la Bisbal, la Quaresma del 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Maria del Mar Bonet
Cantautora

“Quan sento en vinil algun disc que m’agrada molt, ploro”

Sant Feliu de Guíxols
llibres

Davant l’esplendor de Salvat-Papasseit

Barcelona
Maria Nicolau
Cuinera sense restaurant

"A mi no em crema ni Crist! Jo soc la flama i no tinc por d'encendre-ho tot"

Barcelona
MÚSICA

Una cançó de Figa Flawas, entre les 50 més escoltades d’Spotify

VALLS
ARTS ESCÈNIQUES

Les Nits de Circ debuten demà a Besalú i saltaran dimarts a Roses

besalú
teatre

El Teatre de Blanes presenta una programació amb Pep Plaza, Fermí Fernández i Fernando Tejero

Blanes
MÚSICA

Sílvia Pérez Cruz obre el 4t F’estiu amb el ple més gran de la història del festival

Calonge i sant antoni
crònica

Sense data de caducitat

Palafrugell
música

Rosalía avança un fragment d’una nova cançó a través de les xarxes socials

Barcelona