cultura

música

Cesk Freixas ‘strenarà' noves cançons en un concert solidari

L'espectacle, titulat ‘La veu dels invisibles', tindrà lloc el 18 d'abril al Teatre Municipal de Girona, dins el marc del festival Strenes

Part de la recaptació serà per a entitats

Cesk Freixas fa temps que està teixint la seva trajectòria musical íntimament lligada a un ferm compromís polític i social que l'ha convertit en un dels cantautors de protesta amb més projecció del moment. Quatre discos i 800 concerts l'avalen, i els recents guardons rebuts als premis Enderrock 2013 –millor artista, millor disc per Tocats pel foc i millor directe– l'han posat en el primer pla del panorama musical català actual. Ara, fidel a la causa, abandera un concert solidari que se celebrarà dins el marc de la primera edició del festival Strenes de Girona, i que tindrà lloc el dia 18 d'abril que ve al Teatre Municipal.

Així doncs, en aquest emblemàtic espai, recuperat per a l'ocasió per donar espai a la música moderna, el cantant Cesk Freixas oferirà un concert únic, titulat La veu dels invisibles, en què donarà veu i compartirà escenari amb representants d'entitats gironines que treballen per a la cohesió social. Aquestes són l'Associació Àkan, la Fundació Oncolliga, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) i l'Ateneu Naturalista de Girona. Tots plegats a l'escenari uniran els missatges reivindicatius de les lletres de l'artista amb textos i poemes escollits per les pròpies associacions.

El format del concert es farà per blocs i les lletres de les cançons de Freixas donaran peu a la lectura dels textos de les entitats. “Moltes de les meves cançons parlen de medi ambient, habitatge, sanitat o immigració i serà fàcil combinar-ho”, ha explicat l'artista, que reconeix que la seva missió com a cantautor de protesta té sentit si existeix “un contrapoder” com el que exerceixen aquestes entitats. “Cantem perquè hi ha una resistència i com a creadors culturals no ens podem sentir aliens”, va manifestar ahir en l'acte de presentació d'aquest concert que va tenir lloc a la Facultat de Lletres de la UdG.

Freixas va anunciar que estrenarà algun tema nou per a l'ocasió, en primícia pel festival. També va avançar que fins i tot cantarà dos o tres temes amb el cor de l'Associació Àkan. El caràcter solidari del concert el marca no només la participació de les entitats sinó el fet que una quarta part de la taquilla es repartirà entre les quatre entitats escollides.

LA XIFRA

6
euros. Els preus de les entrades són populars i oscil·len entre els 6 i els 14 euros, segons la localitat.

Delafé y las Flores Azules, al Museu del Cinema

Falten encara alguns dies perquè el festival Strenes enceti d'una tirada el reguitzell de concerts que conformen la seva programació, però els motors ja s'estan escalfant. Ahir, sense anar més lluny, el periodista Joan S. Luna va entrevistar Oscar D'Aniello i Helena Miquel, components de Delafé y las Flores Azules, en un acte que va tenir lloc al Museu del Cinema de Girona. Socis del Club d'Actors i espectadors que ja tenen l'entrada del concert no es van perdre aquesta conversa pública en què els músics van avançar i aprofundir sobre el nou disc De tin sin mí/De mí sin tí, que està a punt de sortir a la venda



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.