cultura

El MUA inaugura l'exposició “Joan Fuster. Nosaltres els Valencians”

El rector Manuel Palomar estarà present a l'acte al que també hi haurà representació de la Universitat de València Estudi General

La Universitat d'Alacant dedica una exposició a l'anàlisi de la repercussió històrica i social del llibre “Nosaltres els valencians” que Joan Fuster va escriure el 1962, així com a la figura del mateix Fuster.

Aquesta mostra arriba al MUA gràcies a la col·laboració institucional entre la Universitat d'Añacant, l'Ajuntament de Sueca i la Universitat de València, autora de l'exposició.

Manuel Palomar, el rector de la UA, inaugurarà “Nosaltres els valencians” hui dijous 21 de març a les 13h en la sala Sempere del MUA, amb la presència del vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño; el vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística de la UA, Carles Cortés; el coordinador de la Càtedra Joan Fuster, Ferrán Carbó, i el director del Servei de Cultura de la UA, Faust Ripoll.

L'exposició “Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012” commemora l'aparició d'aquest llibre que, a pesar de tenir ja mig segle d'existència, continua sent reeditat i manté viu l'interès pel contingut. El recorregut expositiu mostra qui era Joan Fuster a través de documentació conservada per l'autor mateix, a més d'altres documents sobre el procés d'elaboració del llibre i les dificultats viscudes amb la censura franquista de l'època.

L'exposició dóna a conèixer també una part significativa i poc coneguda del llegat de Fuster que es trobava en sa casa, a Sueca, la seua ciutat natal. Així, el recorregut presenta materials documentals i bibliogràfics, la seua correspondència, i obres col·leccionades per l'escriptor, entre les quals hi ha pintures, escultures, gravats i dibuixos d'artistes com Manolo Gil, Joan Miró, Antoni Tàpies, Manuel Hernández Mompó, Andreu Alfaro, Rafael Armengol, Artur Heras, Joan Ponç, Equipo Crónica, Equipo Realidad, Antonio Saura, Joan-Pere Viladecans, Albert Ràfols Casamada, Josep Maria Gorris, Josep Renau, Manuel Boix, Josep Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.