cultura

música

Els més petits també podran disfrutar del festival Strenes

La presentació del quart disc de Minimúsica, ‘L'escola', amb Joan Colomo, Refree, Mates Mates i Miqui Puig serà el primer espectacle

‘Rolf & Flor', amb Albert Pla i The Pinker Tones, el segon

Entre mainada, el públic “més exigent” segons Xavi Pascual, director del festival Strenes, es va presentar ahir en una original roda de premsa celebrada a l'escola Joan Bruguera la programació familiar de la primera edició d'aquest festival, del qual es donarà el tret de sortida el dijous 11 d'abril.

El primer dels dos espectacles que conformen la programació serà la presentació en directe del quart disc del Minimúsica, projecte musical que parteix de criteris educatius i didàctics adreçat als infants, i que en aquesta ocasió és L'escola. En el concert que oferiran a l'Strenes (14 d'abril, a les 12 h; Auditori de Girona), hi participarà un cartell de luxe, encapçalat pel músic Refree; una de les icones del pop català com és Miqui Puig; un dels cantautors de moda, Joan Colomo, i un dels grups emergents del moment, Mates Mates. Tots ells adaptaran el repertori per als més menuts, en un concert participatiu que els acostarà a la música pop.

El segon espectacle, que servirà per tancar el festival, tindrà lloc al Teatre Municipal el 21 d'abril (18 h) i hi prendran part dos convidats de primera, Albert Pla i The Pinker
Tones, aplegats per il·lustrar musicalment Rolf & Flor (Alba Editorial), aquest projecte en format de CD llibre –cantat en castellà i anglès, amb dibuixos de Miguel Gallardo– que ahir Guillem Terribas (Llibreria 22) va presentar en el mateix acte. Mr. Fúria, un dels membres de The Pinker Tones, va oferir un tast cantant unes quantes peces d'aquest treball que està a mig camí entre conte i una operetta explicada en 10 cançons.

Marta Madrenas, tinenta d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, i Núria Muntané, representant del projecte Minimúsica, van participar també en aquest acte, que es va cloure amb la participació dels escolars deixant constància escrita i dibuixada dels seus minidesitjos entorn de la llibertat, en un mural patrocinat per Amnistia Internacional.

Pel que fa a avui, Strenes organitza una tertúlia a la biblioteca Salvador Allende amb els grups gironins Pulpopop, Rosa Pou i l'Orchestra Fireluche.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.