cultura

Els Pets a Perpinyà dissabte

El concert al Mediator amb els Blues de Picolat de teloners tindrà lloc el dia de la "Potonejada" en defensa de la llengua catalana

Aquest dissabte, Els Pets actuaran a Perpinyà. Els Pets són el grup més mític de la moguda del «rock català» encara en actiu i venen a Perpinyà per primera vegada.

Originaris de Constantí, una població del Tarragonès, Els Pets van començar la seva carrera sota la denominació de «rock agrícola», l'any 1986. El grup que reivindica un rock amb denominació d'origen no urbana, està liderat per Lluís Gavaldà (veu, guitarra i composició), Joan Reig (bateria) i Falin Cáceres (baix). Altres músics ha col.laborat tant a gravacions com a gires sense entrar a fer part del grup oficialment. Per l'anècdota, unes coristes, integrades fins l'any 2004, s'anomenaven Les Llufes.

Els Pets van ser descobert pel públic sobretot a partir del macroconcert de 1991 al Palau Sant Jordi que és considerat com l'inici del fenomen del rock català, juntament amb Sopa de Cabra, Sau i Sangtraït. De seguit algunes de les cançons van esdevenir molt popular entre el public fins al l'èxit comercial del disc Bondia, un dels més venuts de la música catalana, amb 85.000 exemplars. Els anys següents, el grup influenciat per la pop britànica evoluciona cap un rock festiu i més personal. Al 2006 van fer una gran gira per celebrar els seus 20 ans de carrera a tot Catalunya. Els últims anys, Els Pets han continuat a fer gires, gravacions i produccions de vídeo. Després d'un any sabàtic al 2012, venen molt engrescats a Perpinyà el mateix dia de la Potonejada i per primera vegada a Catalunya Nord.

Els Blues de Picolat, el grup també veterà de Catalunya Nord, obrirà la primera part de l'espectacle. Celebren enguany el seu vintè aniversari. Acaben de sortir el seu sisè àlbum Àngel de la Nit, un treball que els situa a les seves arrels més intimistes del blues. Blues de Picolat, que va ser creat l'any 1992, ha sempre guardat el blues com a fil conductor de la seva música amb adaptacions d'estàndards al català o sobretot temes propis amb col..laboracions per a les lletres d'autors com Joan-Lluis Lluís, Aleix Renyé i més recentment Joan-Daniel Beszonoff, Gerard Jacquet o Carrera & Carrera.

Els Pets i Blues de Picolat participaran, la tarda del mateix dia, a la Potonejada pel català que tindrà lloc al centre de Perpinyà.

Dissabte 13 abril 2013

El Mediator, av. Gal Leclec Perpinyà - 21h00

Informacions: http://www.elmediator.org/spectacle-454.html

Entrades: http://www.digitick.com/els-pets-concert-elmediator-perpignan-13-avril-2013-css5-theatredelarchipel-pg101-ri1602018.html



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.