cultura

música

In-Somni inclou un concert de suport al Banc dels Aliments

El dia 1 de maig s'hi podrà veure Joan Dausà, Furguson i Stay a canvi d'un producte per al banc

L'Ajuntament de Girona aporta 20.000 euros al festival, que fa deu anys

El festival In-Somni de Girona, que celebra el desè aniversari estrenant un gran envelat a la Copa entre el dimarts 30 d'abril i el dissabte 4 de maig, inclou també una altra novetat: un concert gratuït el dimecres 1 de maig, a partir de les set de la tarda, protagonitzat per Joan Dausà i Els Tipus d'Interès, Stay i Furguson. De fet, l'entrada serà gratuïta si s'hi porta un producte –pasta, arròs...– per al Banc dels Aliments o si, com a alternativa, es fa una donació equivalent, d'un euro o poc més, que es destinarà al mateix objectiu solidari. Aquesta és la contribució del festival contra els efectes de la crisi, segons va remarcar ahir el seu director, Jaume Massaguer, en la presentació d'aquesta desena edició, acompanyat per l'alcalde Girona, Carles Puigdemont. Massaguer va recordar que l'1 de maig hi ha partit del Barça a la Champions i que, per tant, no descarta instal·lar una pantalla gran a l'envelat.

Jaume Massaguer es va mostrar molt satisfet per l'acord amb l'Ajuntament de Girona, que aporta 20.000 euros al pressupost del festival –88.500 euros, incloses les aportacions de la Generalitat i la Diputació i de patrocinadors com ara Estrella Damm i Moho–, més les facilitats que el govern municipal ha donat a l'organització del festival pel que fa a instal·lacions. “És l'aportació més important que ha fet l'Ajuntament a In-Somni en els seus deu anys d'història”, va subratllar Massaguer. El director d'In-Somni hi va afegir que el nou emplaçament a la Copa ofereix moltes possibilitats de creixement per al festival en edicions futures, sense descartar opcions com ara un segon escenari per a concerts gratuïts o una zona d'acampada. Es tracta d'un espai de 2.500 metres quadrats on s'instal·larà un envelat per a un miler de persones, que en cas de bon temps es pot obrir i pot permetre que uns tres mil espectadors segueixin els concerts. Fins ara s'han venut unes dues mil entrades, un trenta per cent de la capacitat prevista per a tots els dies del festival. Aquest any no hi ha abonaments.

In-Somni s'obrirà el dia 30 amb una nit de rumba i mestissatge amb La Troba Kung-Fú, Muchachito i els gironins The Blackiss, i repetirà paràmetres festius el divendres 3, amb Canteca de Macao, Zulú 9.30 i Bongo Botrako. La del dijous 2 serà la nit electrònica, amb la col·laboració de l'escola Eumes i Zombie Kids com a caps de cartell, i el festival es tancarà el dissabte 4 amb Loquillo com a gran estrella, i Xevi Pigem i Toni Beiro en representació del festival El Mini d'Olot. “Un 85% dels grups presentaran discos o són primícies o exclusives del festival”, va apuntar Massaguer.

L'alcalde va destacar que In-Somni ha fet “un bon salt endavant”. “Treballem perquè, en l'imaginari nacional, Girona sigui una ciutat de festivals, i potser algun dia farem un estudi sobre l'impacte econòmic que els festivals tenen a la ciutat”, hi va afegir Puigdemont.

LA FRASE

Volem que el lema del festival In-Somni sigui ‘És l'hora de passar-ho bé', i que la gent salti i balli
Jaume Massaguer
director del festival in-somni


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.