cultura

Silla celebra el dia del llibre

Sota el lema “Recicla les teues lectures” la biblioteca municipal ix al carrer i apropa la lectura al veïnat

Com cada 23 d'abril, des de fa ja sis anys, el dia del llibre se celebra a Silla amb un xicotet però important acte.

La biblioteca municipal s'encarrega de portar al Carrer Castell un grapat de llibres arreplegats durant molts mesos. Amb la campanya “Recicla les teues lectures” s'han aconseguit al voltant de tres-cents exemplars de temàtica molt variada.

El veïnat del municipi ha tingut l'oportunitat de reciclar les lectures que ja no volien a casa, per tal de fer del dia del llibre un dia en comú amb la resta de ciutadans.

Vicent Carbonell, bibliotecari de Silla, explica la dinàmica d'aquest projecte que porta en marxa des de l'any 2008. Les portes de la Biblioteca estan obertes durant tot l'any per què es puguen portar tots els llibres que, d'altra forma, acabarien al fem. Els exemplars que arriben i no estan encara a les prestatgeries municipals es queden a la mateixa biblioteca i es cataloguen. Són tots aquells que ja tenen una còpia els que es guarden i el dia 23 d'abril es trauen a les taules que es posen al carrer.

Aquesta és una iniciativa per fer que la ciutadania de Silla participen en un acte que beneficia a tots. En un primer moment, el projecte va nàixer com un intercanvi, però els encarregats de la Biblioteca municipal asseguren que arreplegar els llibres durant tot l'any funciona de millor manera que no fent esperar la gent per portar-los el mateix mes d'abril.

El canvi més substancial observat enguany és la falta de la taula de “novetats”. Anys arrere hi havia dues taules diferenciades: una amb llibres “reciclats” i un altra amb llibres nous, publicats durant l'últim any i catalogats a la Biblioteca, només per ser observats. “Fins i tot algun any hem arribat a tindre el portàtil i fer els préstecs des d'ací”, diuen. La falta de pressupost per adquirir noves lectures i apropar-les als veïns han fet desaparèixer aquests últims. Tot i això, l'esperit de lectura continua viu als carrers de Silla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.